Marko Louis: Mislim da će „Euridika“ biti album mog života – Ananas Magazin `
INTERVJU, MUZIKA Marko Louis: Mislim da će „Euridika“ biti album mog života

Marko Louis: Mislim da će „Euridika“ biti album mog života

Marko Stojanović Louis je definitivno jedan od najtalentovanijih mladih muzičara u našoj zemlji. On je izvrstan pevač, tekstopisac, producent, a takođe je i perkusionista, bubnjar i pijanista. Ovaj mladi umetnik sve više pažnje privlači na muzičkoj sceni zahvaljujući kvalitetu svoje muzike.

Iza sebe ima dva uspešna solo albuma a treći, pod nazivom Euridika, biće objavljen u toku sledećeg meseca. U petak je održao solistički koncert u Nišu i time započeo regionalnu turneju, a nakon ovog sjajnog nastupa porazgovarali smo sa njim o utiscima, novom albumu, uspehu prethodnih i drugim temama.


Tebi je niška publika već poznata, ali ovoga puta si imao veliki samostalni koncert. Kakvi su ti utisci nakon svega?

Marko Louis: Uh! Evo, još uvek letim! Moram da priznam da sam stvarno imao tremu zato što posle Nišville-a, godinu dana radimo na tome da napravimo ovde koncert i taman da napravimo – nešto iskrsne i ne uspemo. Sada smo konačno uspeli i bukvalno svaki dan što je bio bliži koncertu, trema je bila veća i veća. Ali na dan koncerta je sve nestalo i uživao sam!

Naše utiske sa koncerta možete pročitati u izveštaju Marko Louis: Savršeno putovanje do Beskraja i nazad

Ovim koncertom si započeo svoju turneju Beskraj tour by Barcaffe, u oktobru ti izlazi novi album. Kakvi su ti planovi za promociju novog albuma? 

Marko Louis: Danas smo prvi put izveli novi singl Kad je noć, koji će biti na albumu Euridika, i potpuno premijerno i iznenada – ja sam rešio da spremimo pesmu – Zov, koja u stvari nije planirana ni kao singl. To je albumska pesma, al’ čisto za dušu, za nišku publiku, baš mi je bila želja da to bude poseban poklon za verne fanove. Album izlazi, kao što si sama rekla, u oktobru. Nastavlja se turneja – Niš je bio početak, a 9. novembra sledi koncert u Novom Sadu, 23. u Sarajevu, 29. u Beogradu, pa u Zagrebu i Ljubljana.

Marko Louis intervju 2 Foto Nenad Petrovic
Marko Louis je u Nišu održao koncert za pamćenje Foto: Nenad Petrović

S obzirom da imaš bebu kod kuće, da li će ti ova turneja teško pasti?

Marko Louis: Uvek sam radio dosta, iako to nije bilo autorski, navikao sam na putovanja i koncerte. Ali uvek ostavljam vremena za porodicu – to je mnogo bitno. Jeste ta turneja tu, ali ja sam i često kod kuće. Jako je važno da se održava balans.

Vratimo se par godina unazad… Čini se da je albumu Shine on me bilo potrebno vreme da dopre do publike, a s druge strane – albumom Beskraj jako brzo si privukao pažnju. Kako objašnjavaš to što se dogodilo?

Marko Louis: Desio se, u stvari, Beskraj. Taj album je, kako sam video, „povukao“ publiku da čuje i Shine on me. Prvi album je bio na engleskom jeziku, pa je verovatno zbog toga bio manje primećen. Ali drago mi je da je dobio revival, ili kako bi se to nazvalo, kada je Beskraj izašao, jer taj album je stvarno privukao veliki broj ljudi koji su onda počeli da slušaju i prvi album. To mi je posebno drago, zato što je Shine on me početak svega ovoga i drago mi je da nije samo nestao „u magli“, nego je zahvaljujući Beskraj albumu došao i do drugih ušiju.

Marko Louis koncert Nis Foto Nenad Petrovic 1
Marko Louis i njegov bend na koncertu u Nišu Foto: Nenad Petrović

Reci nam nešto o novom albumu Euridika. Po čemu će publika zapamtiti taj album? Na koji način se on razlikuje od Beskraja, s obzirom da su oba na srpskom jeziku?

Marko Louis: Ne bih znao kako da kažem… Priznajem, puno sam očekivao od albuma Shine on me, od Beskraja nisam ništa očekivao. Sad je ovo nešto između, nekako sam ga radio bez opterećenja… Nastao je na neki način, bukvalno za 3-4 meseca. To su pesme koje su već postojale ranije. Recimo pesma Kad je noć nastala je za vreme Shine on me albuma. Sve te pesme su nekako bile u senci kad sam radio neke albume, ali jednostavno im nije bio tada trenutak. Mislim da će Euridika biti album mog života!

Šta bi poručio svojoj publici?

Marko Louis: Ja se najbolje osećam zbog toga što sam iskren prema sebi, iskren prema ljudima oko sebe. Preporučujem svima da budu iskreni, da dopuštaju ljubav da izlazi i ulazi i onda će stvari totalno drugačije izgledati.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: