Josipa Lisac na festivalu PozitivNI – Ananas Magazin `
MUZIKA Josipa Lisac na festivalu PozitivNI

Josipa Lisac na festivalu PozitivNI

Posle više od deset godina, Nišlije će moći da uživaju u pesmama Gde Dunav ljubi nebo, Magla, Živim po svom, Danas sam luda, a izvešće ih upravo diva jugoslovenske muzike – Josipa Lisac. Ova čuvena pevačica nastupiće 31. maja u Dušanovoj ulici, u okviru urbanog street-art festivala PozitivNI.

Josipa Lisac se preko pola veka nalazi na muzičkoj sceni, karakterišu je nemerljiv talenat, eksperimentisanje i dokazivanje u različitim muzičkim žanrovima. Jugoslovenska diva ove godine zakazala je desetak koncerata, a jedan od njih je upravo u Nišu.


Festival PozitivNI je od 2015. godine, kada je organizovan prvi put, okupio preko 500 izvođača i kreativaca koji iz godine u godinu u parku Čair i Dušanovoj ulici svoj talenat i energiju nesebično dele sa Nišlijama.

Svojom heterogenošću i šarenolikošću programa festival je prethodnih godina izazivao ogromno interesovanje najrazličitijih tipova posetilaca, paralelno kreirajući savršenu platformu za stvaranje za sve umetnike, entuzijaste i kreativce – ističu organizatori festivala PozitivNI.

PozitivNI festival ove godine biće održan po pet put, a do sada su, u okviru ove manifestacije, konecerte imali Kerber, Penthouse benda, tribute bendovi: grupa Queen, The Beatles, Amy Winehouse, David Bowie, Zemlja gruva. Premijeru je prošle godine imao i bend IrieFM.

Ulaz je slobodan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: