Kratke čizme za svaku priliku – Ananas Magazin `
MODA Kratke čizme za svaku priliku

Kratke čizme za svaku priliku

Kratke čizme, gležnjače, plitke čizme, ili populano ankle boots, definitivno su jedan od najtraženijih tipova obuće za nešto hladnije dane. Ukoliko ste se pitali kako da uklopite ove čizmice uz outfit, na pravom ste mestu!

Kratke čizme u zavisnosti na vaš tip građe

Ono na šta prvo treba da obratite pažnju je vaš tip građe. Ukoliko ste niske, pravi izbor sa vas biće kratke čizme sa potpeticom, bilo koje visine i širine. S druge strane, ako ste prirodno visoke, možete se opredeliti i za ravan model. Druga stvar na koju treba obratiti pažnju jeste vaš oblik tela: ako imate kraće noge, odaberite plići model kratkih čizmica, a ukoliko imate duge noge – odlično će vam stajati model koji prelazi iznad članaka.

Klasične ili moderne + udobne

Izbor je dosta veliki. U brojnim prodavnicama možete pronaći klasične crne čizme, bez specijalnih dodataka, ali i modele sa kaiševima, štrasom i drugim detaljima, kao i u drugim bojama. Takođe možete naći modele sa platformom, debelom ili taknom štiklom, te ravne. Neke mogu imati lastiš, a druge rajsferšlus. Za ankle boots je posebno važno da budu udobne i da ne pritiskaju ris vašeg stopala, kao ni da se ne usecaju u prednji deo lista, iznad članaka.

Kratke čizme + pantalone

Kratke čizme možete nositi gotovo u svakoj situaciji, ali je bitno uskladiti ih uz adekvatnu odevnu kombinaciju. Možete ih kombinovati uz casual pantalone ili farmerice i džembere, rokle, košulje i bluze. Nogavice možete uvući u čizme, podaviti ih blago ili u potunosti.

Posebno se preporučuju uže pantalone ili skinny modeli. Naravno, helanke ćete obavezno uvući u čizme, mada nije da je drugačije moguće.

Kratke čizme + suknje i haljine

Plitke čizmice mogu biti sjajan izbor i za outfit sa suknjama i haljinama. U zavisnosti od toga da li vam je odevna kombinacija elegantnija, odnosno namenjena za večernju varijantu, opredelite se za kratke čizme na štiklu (makar i onu od par centimetara). Posebno su elegantne čizmice sa stileto štiklom.

Ravne, kratke čizme su uglavnom rezervisane za opuštenije prilike, a takođe su vrlo praktične i za muzičke festivale i koncerte, pa čak i tokom leta, naravno, ukoliko nisu postavljene iznutra.

* Ne propustite naš vodič za odabir čizama.

Kratke čizme, odnosno ankle boots, izuzetno su praktične, lako se obuvaju i često pružaju odličnu potporu vašim stopalima i člancima, stoga mogu biti i odličan izbor za stajling za posao.

Ukratko – ovaj par obuće možete nositi svuda i bilo kada. Na vama je da pronađete model koji vam se dopada, lepo vam stoji i udoban je.

Inspiraciju potražite u našoj galeriji:

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: