Vodič: Kako odabrati savršene farmerice? – Ananas Magazin `
MODA Vodič: Kako odabrati savršene farmerice?

Vodič: Kako odabrati savršene farmerice?

Koji model farmerica je idealan za vaš tip građe? Da li vam bolje stoji kroj sa visokim, niskim ili srednjim strukom? Svetle, tamne ili, pak, crne farmerice?! Previše pitanja oko samo jednog odevnog komada, zar ne? Ne brinite – naučićemo vas kako da odaberete savršene farmerice!

Imajte na umu da kada jednom naučite šta dobro stoji vašem tipu građe, posao je gotovo završen! A da li znate koji je vaš tip građe? Ne? Okej, ne paničite, i to smo pokrili! Za početak, bitno je znati da postoje pet tipova građe tela: atletski (pravougaoni), obrnuti trougao, kruška, peščani sat i jabuka (okrugi). A sada stanite ispred ogledala i izanalizirajte svoju figuru. Na koju od ovih najviše podseća?

Atletski tip: Obimi grudi, struka i kukova su vrlo slični ili isti.

Obrnuti trougao: Ovaj tip je tipičan za teniserke, odbojkašice, plivačice… Karakterišu ga široka ramena, zbog čega dornji deo tela deluje znatno krupnije od donjeg. Razlika između obima kukova i struka često nije naglašena.

Kruška/Kruškasti tip: Žene koje su ovako građene imaju široke kukove i manje grudi, a često i uža ramena. Uglavnom se goje upravo u kukovima, butinama i zadnjici.

Peščani sat: Figura kojoj većina žena teži – tanak ili tanji struk, a naglašene grudi (i ramena) i kukovi.

Jabuka/Okrugli tip: Ovaj tip karakterišu uglavnom manje grudi i relativno uska ramena i tanje noge, dok je telo najšire u struku i kukovima. Kod žena ovog tipa građe struk uopšte nije izražen, šta više – često je najširi deo tela, s obzirom da se najlajše i najbrže goje upravo u predelu stomaka.

Sada kad znate koji je oblik vašeg tela, možemo da pređemo na stvar – kako odabrati savršene farmerice! Obratite pažnju na sledeće stvari:

1. Visina struka

Najpre, bitno je naglasiti da postoje farmerice sa visokim (high-rise), niskim (low-rise) i srednjim (mid-rise) strukom:

struk na farmericama, kako odabrati savršene farmerice foto ananas magazin

Farmerice sa visokim strukom (high-rise) fantastično stoje osobama sa atletskim tipom građe i fugurom u obliku peščanog sata. Savršeno se uklapaju sa kraćim majicama (crop-top) ili bluzama koje ćete zapasati u farmerice.

Modeli sa niskim strukom (low-rise) su idealni za devojke koje imaju naglašenu razliku između kukova i struka, međutim ovde je jako bitno istaći da bi osobe sa viškom kilograma trebalo da preskoče ove modele ili eventualno da vode računa da izaberu pravi broj, jer ovaj model pravi „spojlere“ na kukovima (muffin top), što će dodatno naglasiti vaš višak kilograma. Ovaj model se odlično uklapa da širokim i opuštenim majicama, košuljama, naravno, ukoliko imate idealnu težinu, onda se možete poigrati i raznim crop topovima i dodatno naglasiti

Srednja visina struka (mid-rise) odgovara svim tipovima građe i lako se uklapa sa bukvalno svim dužinama i širinama majica, bluza i košulja.

2. Modeli farmerica

Postoji pet glavnih modela farmerica: straight (ravne nogavice), bootcut (mom jeans), skinny (uske), flare (zvonarice) i boyfriend (široke, baggy). Kako biste saznali više o svakom od ovih modela, kao i da li odgovara vašem tipu građe – kliknite na svaku od sledećih slika:

3. Boja farmerica

Svetle i jako svetle (bele) farmerice: Postoji predrasuda da su svetle farmerice prigodne jedino za letnji period. To nije tačno. Možete ih nositi bilo kada, samo ćete ih uklopiti sa adekvatnim dornjim delom, logično. Imajte u vidu da baš svetle farmerice ipak idu najbolje uz opuštene prilike, dok za neke izbiljnije „posao“ prepustite tamnijim varijantama. Napomena: Ukoliko imate višak kilograma, svetli modeli pantalona mogu to vizualno dodatno naglasiti.

Klasične plave farmerice: Tipičan tamniji džins/teksas ide savršeno uz sve prilike i gotovo sve boje. Možete ih nositi na posao, u školu, na kafu, žurke […] i nećete pogrešiti. One su klasik i svako bi trebalo da ima jedan od tih vanvremenskih farmerica u svom garderoberu.

Tamne i crne farmerice: Modeli tamno plave i crne boje fantastično stoje svim tipovima građe, bez obzira na kilažu. Takođe mogu biti prigodne i za neke ozbiljnije, pa čak i relativno elegantne prilike, naravno, uz adekvatno uklopljen ostatak stajlinga.

Farmerice u boji: One su zanimljive, upadljive i upečatljive! Poigrajte se i napravite nezaboravnu kombinaciju! Posebno su pogodne za toplije mesece. Imajte na umu da će svetlije boje farmerica (roze, žute, svetlozelene, narandžaste…) naglasiti figuru, pa su idealne za mršave osobe, dok tamnije modele (bordo, maslinastozelene, tamnozelene, braon, ljubičaste…) biće savršene devojkama sa viškom kilograma.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: