Nega usana u toku zime – Ananas Magazin `
Zdravlje Nega usana u toku zime

Nega usana u toku zime

Kada počne nešto hladnije vreme, usne su te koje stradaju prve. Iako njihovo pucanje predstavlja prvenstveno estetski problem, koža koja je iziritirana i neretko bolna, ume da izazove veliku neprijatnost i osećaj nelagodnosti. Zato je pojačana nega usana u zimskom periodu izuzetno bitna.

Verovatno ste upoznati sa činjenicom da usne treba pre svakog izlaska na hladno zaštiti makar slojem balzama ili karmina, što je uglavnom učinkovito, osim kada je reč o jako hladnim i vetrovitim danima, tada je neophodno posegnuti za nesto jačom negom.

Med je lek koji trenutno vraća mekoću usnama. Dovoljno je namazati ga u tankom sloju i sačekati da se lepo upije. Bitno je da izbegnete da se tom prilikom celi ulepite i da ne padnete u iskušenje da ga pojedete dok ga koža usana potpuno ne upije.

Vazelin je petrolejski gel koji se često koristi u kozmetici kao osnova pri spravljanju krema. Namažite ga preko balzama ili karmina na usne pre izlaska i on će ih štititi od vetra i pucanja dok ste van kuće.

Da biste održavali usne lepim i negovanim, potrebno je da povremeno uradite blagi piling. Mekom četkicom za zube ili peškirom protrljaljte usne, uradite to lagano – pazite da ih ne povredite, a zatim nanesite maslinovo ulje. Piling pomaže da vam koža bude sveža i glatka, pa samim tim i lepša.

Univerzalna krema za bebe će doneti olakšanje grubim i iziritiranim usnama. Nanesite je u tankom sloju i trenutno će vam smekšati i osvežiti usne.

Pantenol pomaže regeneraciju suvih i ispucalih usana. Pruža trenutno olakšanje i deluje preventivno. Možete ga nanositi svakodnevno, tokom dana i pred spavanje, da bi ih koža usana lepo upila te da bi delovao tokom noći.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: