Besplatni preventivni pregledi: Ultrazvuk abdomena i mamografija – Ananas Magazin `
Zdravlje Besplatni preventivni pregledi: Ultrazvuk abdomena i mamografija

Besplatni preventivni pregledi: Ultrazvuk abdomena i mamografija

U okviru akcija besplatnih preventivnih pregleda, u niškom Kliničkom centru i Domu zdravlja 28. oktobra, od 8 do 16 sati, bez zakazivanja, svi zainteresovani građani moći će da obave ultrazvuk abdomena, pregled dojki na aparatu za mamografiju i analize krvi.

Ultrazvučni pregledi abdomena biće obavljani u ambulantama nove zgrade Kliničkog centra, konkretno u Centru za radiologiju. Sve žene starije od 50 godina, koje u poslednje dve godine nisu bile na dijagnostički pregled, moći će da pregledaju dojke na aparatu za mamografiju, u cilju ranog otkrivanja patoloških promena na dojkama. Ovaj pregled biće obavljan u staroj zgradi Centra za radiologiju.

Istovremeno će i u laboratoriji Doma zdravlja pacijenti moći da provere nivo triglicerida i holesterola u krvi.

Nakon preventivnog pregleda, u KC ili DZ, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju i, ukoliko je potrebno, biće upućen na dalje dijagnostičke procede i lečenje.

Za ove preglede nije potrebno zakazivanje, a mogu se pregledati i građani bez (overene) zdravstvene knjižice.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, u okviru akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a svi preventivni pregledi koji će biti organizovani do kraja ove godine, biće deo kampanje Rak je izlečiv.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: