Tribina „Popularna kultura bunta u Srbiji“ u klubu Feedback – Ananas Magazin `
ŽIVOT Tribina „Popularna kultura bunta u Srbiji“ u klubu Feedback

Tribina „Popularna kultura bunta u Srbiji“ u klubu Feedback

Ciklus tribina o popularnoj kulturi i društvenim pojavama u Srbiji počinje temom Popularna kultura bunta u Srbiji. Tribina će biti održana u klubu Feedback 18. marta, u 18 časova.

Ciklus tribina biće organizovan tokom marta i aprila.

Cilj ovog ciklusa predstavlja osvrt na stanje društva iz prošlosti ali  u današnjici provučeno kroz prizmu popularne kulture koja ga okružuje. Koliko mediji, javne ličnosti i pojave doprinose stvaranju novih vrednosti u društvu danas a koliko su imali uticaja nekada – poručuju iz udruženja Štek House, koji organizuje ovaj ciklus, u saradnji sa klubom Feedback.

Na tribini će govoriti Nemanja Stevanović – novinar portala mediareform.rs, Miljan Ž. Veselinović – umetnik i aktivista, i dr. Rastislav Dinić – filozof i politički teoretičar (Udruženi pokret slobodnih stanara Niš). Moderator tribine biće novinar Boban Kocev.

Svi oni pokušaće da daju odgovore na pitanja na različita pitanja, a neka od njih su: da li su protesti deo popularne kulture? Ko su vođe protesta –  javne  ličnosti ili kulturne zvezde pre ili posle? Da li se popularna kultura bunta promenila ili ostala ista od devedesetih pa do danas? Za koje kulturološke ,drustvene i političke vrednosti izlazimo na ulicu?

Ulaz je slobodan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: