Tribina o nasilju u partnerskim odnosima u Psihološkom savetovalištu za studente – Ananas Magazin `
ŽIVOT Tribina o nasilju u partnerskim odnosima u Psihološkom savetovalištu za studente

Tribina o nasilju u partnerskim odnosima u Psihološkom savetovalištu za studente

Tribina na temu Prepoznaj nasilje u partnerskim odnosima biće održana 20. februara, u 17 sati, u Psihološkom savetovalištu za studente, a u saradnji sa Sigurnom kućom za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.

Predavanje će održati dva psihologa iz Sigurne kuće – Sonja Šćekić (koja je ujedno i direktor ove ustanove) i Maja Todorović.

Cilj tribine jeste upoznavanje mladih sa pojavom – prepoznavanjem nasilja, sa oblicima i uzrocima njegovog nastajanja, kao i kako da pomognu žrtvama. Takođe je prioritet motivisati mlade da ne pristaju na nasilne partnerske odnose i ne budu slepi na nasilje koje se dešava okolini.

Partnersko nasilje je ozbiljan društveni problem i veliki je broj osoba koje svakodnevno trpe različite vidove nasilja. Rezultati istraživanja sprovedenog na uzorku od 415 mladih osoba u Srbiji pokazuju da svaki četvrti mladić i svaka deseta devojka smatraju da jedan šamar ne predstavlja nasilje. Za suzbijanje partnerskog nasilja veoma je važno znati prepoznati nasilje, raditi na podizanju svesnosti o partnerskom nasilju i naravno, osnažiti i podržati žrtve nasilja da prijave isto – kažu organizatori.

Učesnici će se upoznati sa radom Sigurne kuće, ali i drugih institucija kojima se žrtve nasilja mogu obratiti.

Mala sala u kojoj će tribina biti organizovana nalazi se u zgradi niškog Univerziteta (3. sprat, ulaz iz Šumatovačke ulice). Svi zainteresovani za učešće prijave mogu poslati na prijave@savetni.org.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: