Prva roller cross trka u Srbiji – Ananas Magazin `
ŽIVOT Prva roller cross trka u Srbiji

Prva roller cross trka u Srbiji

Prva roller cross trka u Srbiji biće održana 23. jula u Niškoj Banji, sa početkom u 11 časova. Ovo takmičenje objedinjuje sve discipline sporta na rolerima – slalom, brzinsku i freestyle vožnju, a namenjeno je prvenstveno deci i tinejdžerima.

Roller cross je izuzetno popularna disciplina u svetu, a nadamo se da će ovim promotivnim takmičenje postati interesantnija i u Srbiji – ističu iz Sportskog kluba Extreme, koji je organizator ovog događaja.

Takmičenje će se odigrati na glavnom šetalištu u Niškoj Banji, u dužini od 150 metara. Težina staze je prilagođena prema starosnoj kategoriji, dok je tip staze kružni, sa različitim preprekama.

Svaki takmičar se takmiči pojedinačno i cilj je da što brže pređe stazu i sve prepreke. Prolazno vreme svih takmičara biće ručno mereno. Na takmičenju postoji muška i ženska kategorija, a takmičari su podeljeni u grupe po starosti: do 7 godina (predškolci) voze jedan krug, grupe takmičara od 8 do 11 godina, kao i od 12 do 15 godina voziće po dva kruga, dok će takmičari stariji od 16 godina voziti tri kruga.

Za prva tri mesta u svakoj kategoriji obezbeđene su medanje, dok će takmičari koji osvoje četvrta i peta mesta dobiti diplome. Svi učesnici će takođe dobiti osveženje i slatkiše.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: