Zdrava hrana: Domaća čokolada od kokosovog ulja – Ananas Magazin `
Ishrana Zdrava hrana: Domaća čokolada od kokosovog ulja

Zdrava hrana: Domaća čokolada od kokosovog ulja

Velika većina današnjih „čokolada“ koje se mogu naći u prodavnicama ne zaslužuju da nose to ime. To su pre svega mala pakovanja šećera i aditiva koji samo izgledaju kao prava čokolada. Mi vam nudimo zdravije rešenje.

Sastojci (za oko 10 porcija):

– 110 ml kokosovog ulja
– 50 g kakao praha
– zaslađivač po izboru (med, stevija ili eritritol)

Priprema:

Proces pripreme je izuzetno lak, potrebno je da otopite kokosovo ulje ukoliko već nije tečno i dobro pomešate sve sastojke. Ukoliko koristite med stavite 1 kašiku, pa dodajte još ukoliko vam se čini da nije dovoljno slatko. Ako se pak odlučite za kombinaciju stevije i eritirola, naš predlog je da stavite 5 izmrvljenih tableta stevije i oko 20 g eritritola u prahu. Naravno, možete upotrebiti i samo steviju, ali u tom slučaju slatkoća čokolade će se malo razlikovati od uobičajne.

Pripremljenu smesu podelite u 10 mala silikonska kalupa za praline i ubacite u frižider ili zamrzivač. Ova čokolada se jako brzo steže, a tada ih samo izvucite iz kalupa i prebacite u posudu sa pokopcem. Čuvajte ih u frižideru ili zamrzivaču jer se ne drže dobro kada dugo stoje na sobnoj temperaturi. Najbolje je da ih izvadite 10 do 15 minuta pre služenja.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: