Hrono starter: Ručak u drugoj nedelji – Ananas Magazin `
Ishrana Hrono starter: Ručak u drugoj nedelji

Hrono starter: Ručak u drugoj nedelji

Saznajte nešto više i pogledajte naše predloge ručka za drugu nedelju Starter dijete dr Alena Delaboa, uz koju možete izgubiti i do 8 kilograma za samo 28 dana! Nudimo vam sedam različitih ideja i recepata koji će vam olakšati dijetu i pomoći da izbegnete monotoniju obroka.

Dr Delabo tvrdi da uz pomoć ove dijete možemo smršati, a ne narušiti naše zdravlje i raspoloženje. Pored toga, upozorava da što bolje rezultate želimo, toliko disciplinovaniji moramo da budemo i da se izuzetno pažljivo pridržavamo pravila opisanih u njegovoj knjizi Le Régime starter. 

Cilj je zdravo smršati, izgubiti salo i vodu, a sačuvati mišiće i prirodne zalihe vitamina i minerala u organizmu. Glavni parametri prema kojima određujemo količine hrane su visina i aktivnost. 

U drugoj nedelji ove dijete za ručak dr Delabo predlaže crveno meso meso i testeninu. Kada kaže crveno meso misli na: pačeće grudi, ovčetinu, junetinu, konjsko meso, srnetinu, meso divlje svinje i sl. Za jedan obrok meso ili riba dozvoljene su u količini vaše visine izražene u gramima. Ukoliko se odlučite za ribu uz nju ide sir količine iste kao za doručak. Vrsta sira nije konkretno naznačena. Izaberite bilo koji od dozvoljenih (to su svi sirevi sa velikim procentom mlečne masti).

Uz to ide testenina koju je neophodno pažljivo dozirati (meri se kuvana): 150 cm visine ili manje = 50 ml, 160 cm visine = 100 ml, 170 cm visine = 150 ml, 180 cm visine = 200 ml i 190 cm visine i više = 250 ml. Kada je reč o testenini možete koristiti pastu bilo kojeg oblika i sastava (bilo koje vrste brašna, sa ili bez jaja, sa što mane aditiva i bez šećera). Poded ovoga za svaki obrok dozvoljen je bilo koji sos, ali ne više od 2 kašike.


Ovo su naši predlozi za interesantan ručak u prvoj nedelji Starter dijete:

Svinjetina u sosu od pavlake i slanine (slika gore)
Čili pasta
Svinjetina u sosu od šampinjona
Testenina sa tunjevinom i paradajzom
Bolonjeze pasta
Testenina sa tunjevinom i rukolom
Svinjetina i testenina sa žalfijom


Međutim, pored ovoga doktor dozvoljava jedan džoker nedeljno i prelaže da to bude umesto uobičajnog ručka, ali naglašava da to može da uspori proces mršavljenja! Vaš džoker obrok treba da se sastoji iz predjela, glavnog jela, dezerta i jedne čaše pića po izboru.

Pogledajte naš predlog za džoker u prvoj nedelji Starter dijete:

– Predjelo: Fugas aromatično pecivo
– Glavno jelo: Prolećni rižoto sa piletinom i povrćem
– Dezert: Vanila keksići sa čokoladnim srcem
– Piće: Liker od kokosa

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: