Bakina tajna: Ruske kape u obliku mafina – Ananas Magazin `
Ishrana Bakina tajna: Ruske kape u obliku mafina

Bakina tajna: Ruske kape u obliku mafina

Predstavljamo vam nov način pripreme starog porodičnog recepta. Dajte starom receptu novo ruho i uživajte u ruskim kapama u obliku mafina. Pridružite nam se u reaktuelizaciji bakinih kulinarskih tajni!

Sastojci (za 12 komada):

– 3 jaja
– 370 g šećera
– 150 ml ulja
– 600 ml mleka
– 280 g brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 1 kašika kakaa
– 1 kašika vanila ekstrata
– 135 g putera
– 100 g kokosovog brašna
– 100 g čokolade

Priprema:

Prvo mutimo testo za mafine. Miserom umutite belanca sa šećerom, pa im dodajte žumanca. Nakon toga smesi dodajte svo ulje i 75 ml mleka. Promešajte i dodajte 200 g brašna, prašak za pecivo i kakao i dobro ručno sjedinite žicom za mućenje. Napunite 12 korpica za mafine i pecite na 180°C 15-20 minuta. Pre vađenja uradite test sa čačkalicom.

Za to vreme pripremamo fil. Stavite 400 ml mleka da provri sa 150 g šećera i vanila ekstratom, a u drugoj posudici 100 ml mleka izmešajte sa 80 g brašna. Ostatak mleka i šećera sačuvajte za čokoladni premaz. Smesu od mleka i brašna sipajte u provrelo mleko neprestano mešajući dok se ne zgusne, a onda ga sklonite s vatre. Samolepljivu foliju pažljivo zalepite za sam fil, dobro ga ušuškajte sa svih strana kako se ne bi napravila korica i ostavite ga da se dobro ohladi.  U ohlađeni fil umiksirajte 125 g putera kako bi dobili svilenkast krem.

Po završetku vanila fila prelazimo na čokoladni premaz. Čokoladu topimo na pari ili u mikrotalasnoj sa dodatkom preostalog mleka, šećera i putera.

Gotove i ohlađene mafine secite popreko na 3 dela i svaki deo premažemo tanjim slojem čokolade, preko nje rasporedimo po jednu do dve kašike fila. Potom svaki deo umočimo u kokosovo brašno i ređamo u nove korpice za mafine formirajući ponovo mafin od 3 isečena dela. Na kraju pažljivo sa strane pritisnite mafin kako bi malo bolje nalegao.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: