Tim iz Beograda pobednik 5. SICEF Hakatona – Ananas Magazin `
TECH Tim iz Beograda pobednik 5. SICEF Hakatona

Tim iz Beograda pobednik 5. SICEF Hakatona

Peti SICEF Hakator održan je od 9. do 11. novembra na Elektronskom fakultetu, a pobednik ovog dvadesetčetvoročasovnog takmičenja u programiranju je ekipa iz Beograda – RAF Bullets v2.

Tema ovogodišnjeg Hakatona bila je Digitalne tehnologije kao podrška medicini. Zadatak svakog tima bio je da osmisli aplikaciju, u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara ovoj temi, te da je predstavi stručnom žiriju, koji su činili profesori Elektronskog fakulteta – doc. dr Aleksandar Stanimirović i diplomirani inženjer Igor Antolović, kao i Nenad Jovičić iz kompanije Holycode.

Za takmičare održana su i tri predavanja kako bi naučili nešto novo i upoznali se sa problemima Hakatona. Prvo predavanje bilo je Specijalne developerske jedinice kompanije ApexSQL, zatim Analiza podataka u programskom jeziku Python kompanije Holycode, i poslednje predavanje držao je Petar Pejić na temu Kako preživeti i pobediti Hakaton? – navode iz SICEF-a.

Drugo mesto osvojio je tim Aviato, a treća je bila ekipa pod nazivom Dabome. Prvonagrađeni tim RAF Bullets v2 osvojio je Sony PlayStation 4, sa 4 kontrolera i 4 para slušalica, tim Aviato nagrađen je mehaničkim tastaturama, dok su članovi trećeplasiranog tima dobili Panther SSD diskove.

Za sve takmičare su u toku trajanja Hakatona, osim interneta i dodatnih monitora, bili obezbeđeni hrana i Soba za zabavu, gde su mogli da se odmore.


Organizator Hakaton takmičenja u programiranju, već 5. godinu zaredom, je SICEForganizacija formirana kako bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: