5 najboljih photo editor aplikacija za android telefone – Ananas Magazin `
TECH 5 najboljih photo editor aplikacija za android telefone

5 najboljih photo editor aplikacija za android telefone

Dodatno podešavanje i izmena slika su postale svakodnevnica i stvarna potreba, što može biti naporno jer nekada niste u mogućnosti da sliku sa telefona prebacujete na računar ili laptop pa da je tu menjate. Zbog toga vam ovog puta predstavljamo par aplikacija, koje su po našem mišljenju, jednostavne za korišćenje ali sa dosta funkcionalnosti i alatki.

5. Photo Editor by Aviary

Ocena na Play Store-u: 4.4
Veličina: 21 MB
Broj instalacija: Više od 50 miliona.

Photo Editor by Aviary je već jako dugo među napopularnijim aplikacijama za obradu slika. Neke od glavnih prednosti su joj stabilnost i veliki broj različitih opcija. Kao i većina sa ove liste poseduje one-touch enhance mod, ali i dosta drugih naprednijih podešavanja kao što su temperatura, balans boja, focus, color splash. I naravno, i nezaobilazno mnoštvo zabavnih stickera i okvira.

4. AirBrush: Easy Photo Editor

Ocena na Play Store-u: 4.8
Veličina: Zavisno od uređaja (oko 35 MB)
Broj instalacija: Više od 10 miliona.

Ako su selfie-ji vaša stvar, onda je Airbrush aplikacija za vas. Poseduje mnoštvo opcija za adaptaciju vašeg selfie-ja. Naravno nije ograničena samo time ali toj joj jeste primarni fokus. Šteta je što neke od fenomenalnih opcija za editovanje nisu besplatne, nisu preterano skupe za razliku od drugih pro verzija aplikacija i postoji mogućnost gledanja reklama za otključavanje nekih opcija za par korišćenje. Većina svih ovih alatki od vas zahtevaju samo klik ili dva, tako da su jako jednostavne za korišćenje.

3. Snapseed

Ocena na Play Store-u: 4.5
Veličina: Zavisno od uređaja (oko 29 MB)
Broj instalacija: Više od 50 miliona.

Još pre par godina Google je preuzeo Snapseed i to govori dosta o kvalitetu ove aplikacije, a naravno nisu stali sa dodavanjem novih opcija. Snapseed poseduje možda najveći broj opcija od svih ovih aplikacija, veliki broj filtera, i ogroman broj moćnih opcija kao što su podešavanje perspektive, HDR-scape, double exposure i tonalni kontrast. Ono što je jako bitno – ovo je potpuno besplatna aplikacija, bez ikakvih reklama. Još jedna opcija koja odvaja Snapseed od ostalih je što potpuno podržava RAW format slika i potrebne funkcionalnosti sa tim formatom.

2. Adobe Photoshop Express

Ocena na Play Store-u: 4.2
Veličina: Zavisno od uređaja (oko 51 MB)
Broj instalacija: Više od 50 miliona

Svi znamo za Adobe Photoshop kao moćnu aplikaciju za crtanje i podešavanje slika. Ali Adobe je posvetio pažnju i mobilnom tržištu i napravio mnoštvo aplikacija za obradu svakakvog multimedijalnog sadržaja, i među njima izdvojili bi Adobe Photoshop Express. Kao i Snapseed, ova aplikacija podržava RAW format koji ste slikali vašim telefonom ili DSLR aparatom. Poseduje odličan red eye filter ali i pet eye za vaše ljubimce. Takođe, ova aplikacije je bez spoljnih reklama, ali poseduje par promocija za desktop verziju programa.

1. PicsArt Photo Studio

Ocena na Play Store-u: 4.5
Veličina: 36 MB
Broj instalacija: Više od 100 miliona.

PicsArt Photo Studio je aplikacija koja nudi i pregršt sjajnih efekata, koji su potpuno prilagodljivi, alate za ulepšavanje lica, stikere, markere… Takođe možete postati deo „zajednice“ i pratiti druge korisnike, kao i objavljivati svoje radove na svom profilu, kako bi i vas drugi pratili – poput neke male društvene mreže. Negativna strana je što sadrži pop-up reklame, koje možete onesposobiti isključivanjem interneta, ali tada nećete moći da koristite pojedine opcije. Aplikacija PicsArt je u besplatna, ali neke efekte i opcije možete koristiti jedino ako kupite pro verziju, međutim čak i sa besplatnom verzijom bićete i više nego prezadovoljni jer, osim ogromnog broja podešavanja, finalni proizvod će vam garantovano izgledati jako kvalitetno.


Photo editing nije nova tehnologija, a i na mobilnim uređajima je prilično ustaljena stvar. Tako da postoje osnovne funkcije koje sve ove aplikacije, kao što su crop, resize, rotacija, flipovanje ili skew… Takođe sve poseduju veliki broj filtera, stikera, frejmova i dodavanja teksta na slike. Najbolje je probati par opcija i odabrati ono što odgovara vama, odnosno aplikaciju koja vam je najprijatnija za korišćenje i ispunjava sve vaše potrebe.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: