5 najboljih besplatnih antivirusa za android telefone – Ananas Magazin `
TECH 5 najboljih besplatnih antivirusa za android telefone

5 najboljih besplatnih antivirusa za android telefone

Virusi i razni drugi vidovi napada na vaše podatke i uređaje odavno su prisutni, tako da je očekivano da je ovo prisutno i kod android operativnog sistema. Uzimajući u obzir koliko važnih podataka su u našem telefonu, od bankovnog računa do otiska prsta, potrebno je brinuti o bezbednosti. Zato vam predstavljamo neke od najboljih antivirus programa za android uređaje:

5. Sophos Mobile Security

Ocena na Play Store-u: 4.4
Veličina: 27 MB
Broj instalacija: Više od milion.

Iako možda manje poznato ime na tržištu, Sophos Mobile Security je potpuno opravdano došao na ovu listu. Sjajna odlika ovog sistema je što dobijate sve funkcionalnosti potpuno besplatno i bez reklama. Neke od njih su: Web filter koji vas štiti od otvaranja sumnjivih sajtova, App Protect koje zaključava aplikacije šifrom, WiFi zaštita koja vas brani od dolaznih napada sa mreže, i mnoge druge.

4. Avira Antivirus Security 2018

Ocena na Play Store-u: 4.5
Veličina: Zavisno od uređaja (oko 35 MB)
Broj instalacija: Više od 10 miliona.

Avira je postala poznata kao besplatni antivirus za računare, ali definitivno ne treba zanemariti ovu aplikaciju kao odličnu opciju na androidu. Prilično kompletna besplatna aplikacija, koja će vam pored ostalih opcija omogućiti i zaštitu vašeg telefona na daljinu, odnosno da zaključate telefon, da aktivirate sirenu ili da ga tražite na mapi, kao i opciju brisanja memorije. Ono što bi se moglo reći da fali ovom antivirusnom programu je opcija da proverava sajtove koje posećujete i blokira vam pristup na one koje mogu da vam naštete.

3. Avast Mobile Security 2018 – Antivirus & App Lock

Ocena na Play Store-u: 4.5
Veličina:  27 MB
Broj instalacija: Više od 100 miliona.

Jedna od najpopularnijih rešenja za zaštitu mobilnih telefona sa preko 100 miliona instalacija definitivno je Avast Mobile Security. Sa ogromnim brojem opcija i zaštita jasno je zašto je na tom mestu. Sa dosta opcija od koje su neke i standardne, možda najinteresantnije su zaključavanje aplikacija, sef za slike, blokiranje poziva i VPN koja krije vašu online aktivnost i daje vam mogućnost promene lokacije. Jedna veća mana su reklame koje su prisutne u besplatnoj verziji.

2. Norton Security and Antivirus

Ocena na Play Store-u: 4.6
Veličina: 26 MB
Broj instalacija: Više od 10 miliona.

Norton Security and Antivirus je često ocenjivan kao najsigurniji antivirusni program, koji je po mnogim testiranjima uspeo da izvede 100% zaštitu od napada. Jako ozbiljna kompanija, koja se proslavila kao zaštitni sistem za Windows, veoma je konkurentna i na androidu. Poseduje širok dijapazon opcija kao što je brisanje telefona na daljinu i zaključavanje, WiFi provera i moge druge. Takođe poseduje opciju za proveru i potpunu zaštitu vašeg surfovanja, ali se ona plaća.

1. Bitdefender Antivirus Free

Ocena na Play Store-u: 4.5
Veličina: 6.3 MB
Broj instalacija: Više od milion.

Bitdefender-ova baza virusa i njegov engine za proveru je jedan od najsigurnijih i najtačniji već dugo vreme, kako na računaru tako i na android uređajima. Osim ove činjenice, zgodna opcija je Autopilot koji vam omogućava jako jednostavno korišćenje i bez gotovo ikakve vaše interakcije štiti vaš telefon. Važna činjenica je i da se većina anitirusnih definicija i deo skeniranja obavlja preko cloud servisa koje mnogo smanjuju zahtevnost aplikacije. Mana Bitdefender je, kao i kod Avira, ta što ne proverava i ne štiti vas od sajtova koje posećujete preko browsera.


Sve ove aplikacije imaju standardne opcije kao što su skeniranje memorije, SD kartice i aplikacija, kao i mnoge druge opcije tako da će vas bilo koja aplikacija sa ove liste zaštiti, vaše je da odaberete opciju koja vam izgleda najprimamljivije.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: