5 najboljih besplatnih android tastatura – Ananas Magazin `
TECH 5 najboljih besplatnih android tastatura

5 najboljih besplatnih android tastatura

Pored svih novih pametnih asistenata, swipe i voice komandi, glavni način kako komuniciramo našim telefonom je i dalje tastatura. Upravo zbog toga vam ovog puta predstavljamo naš izbor najpraktičnijih android tastatura:

5. Multiling O Keyboard

Ocena na Play Store-u: 4.3
Veličina: 540 KB
Broj instalacija: Više od 1 milion.

Multiling O Keyboard je tastatura za vas ukoliko vam je bitna podrška za veliki broj jezika. Ova tastatura podržava preko 200 različitih jezika. Osim toga podržava pisanje potezima (gesture), raznu emoji podršku, veliki broj postavki tastatura kao što su QWERTY, DVORAK i AZERTY. Takođe poseduje ugrađen kalkulator, ali možda najbitnije je njena veličina koja je tek nešto iznad pola MB.

4. TouchPal Keyboard

Ocena na Play Store-u: 4.3
Veličina: 37 MB
Broj instalacija: Više od 100 miliona.

Već gotovo 10 godina na tržištu, TouchPal je jedna od poznatijih i najkompletnijih tastatura za vaš mobilni uređaj. Poseduje odličan algoritam za predviđanje narednih reči, prepoznavanje glasa, veliki broj raznolikih tema i poznata je kao jedna od sigurnijih i pouzdanijih tastatura.

3. Gboard

Ocena na Play Store-u: 4.2
Veličina: Zavisno od uređaja (oko 35 MB)
Broj instalacija: Više od 500 miliona.

GBoard je zvanična Google tastatura, tako da ste sa njom sigurni da će biti uvek podržana update-ovana i da će pratiti nove trendove i opcije kao i potpunu integraciju sa novim operativnim sistemima. Poseduje gotovo sve opcije, kao što su pisanje potezima, glide kucanje, emoji i gif, a poseduje i interesanttnu opciju full screen input.

2. Fleksy

Ocena na Play Store-u: 4.4
Veličina: 22 MB
Broj instalacija: Više od 5 miliona.

Ako je ono što tražite brzina i responzivnost, Fleksy je tastatura za vas. Pored svoje brzine koja drži Ginisov rekord poseduje standardne opcije za poteze, emoji, a poseduje i podršku za GIF-ove i stikere. I još puno opcija za podešavanje kao što je uključivanje predikcije reči, autocorrect-a, nevidljivost, theme builder…

1. SwiftKey Keyboard

Ocena na Play Store-u: 4.5
Veličina: Zavisno od uređaja (oko 42 MB)
Broj instalacija: Više od 100 miliona

SwiftKey je jedna od najpopularnijih tastatura na ovoj listi, sa velikim brojem opcija kao i prethodne. Ono po čemu se ona izdvaja je jedan od najtačnijih aloritama za predviđanje i ispravku, preciznošću glide opcije i velikim brojem podržanih jezika. Na Google Play-u možete naći i Beta verziju ove tastature ukoliko želite najnovije promene što pre.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: