Veliki koncert grupe Eyot u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
MUZIKA Veliki koncert grupe Eyot u Narodnom pozorištu

Veliki koncert grupe Eyot u Narodnom pozorištu

Povodom obeležavanja 10 godina postojanja, istaknuta niška grupa Eyot održaće veliki koncert 17. novembra u Narodnom pozorištu, sa početkom u 20 sati.

Ulaznice, po pretprodajnoj ceni od 600 dinara, mogu se kupiti u kafićima Vinyl, Julijan Djupon, Truba i Gnezdo, kao i u muzičkoj prodavnici Vintage ship i turističkoj agenciji Travego Niš. Na dan koncerta, ulaznice će moći da se kupe na biletarnici niškog Narodnog pozorišta, po ceni od 1.000 dinara.

Grupa Eyot postoji od 2008. godine i čine ga pijanista Dejan Ilijić, gitarista Slađan Milenović, bubnjar Miloš Vojvodić i bas gitarista Marko Stojiljković. Ovaj sastav karakteriše jedinstven zvuk – mešavina roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta. Eyot iza sebe ima četiri albuma, objavljenih za inostrane izdavačke kuće. Do sada su nastupili u više od 20 zemalja širom sveta i imaju reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentlnih bendova u poslednje vreme.

Ova grupa je 2009. godine pobedila na takmičenju Umbria Jazz Balkanic Windows, a 2012. na MIDEM OFF Showcase-u, u Kanu (Francuska). Učestvovali su na brojnim značajnim muzičkim manifestacijama i festivalima, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska), Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati), Vicenza Jazz (Italija), Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja)…

Povodom obeležavanja 10 godina uspešne karijere, Eyot će ove jeseni objaviti DVD Koncert za prirodu, koji je snimljen na vrhu Suve planine, na visini od 1.500 metara.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: