Uskoro počinje festival PozitivNI – Ananas Magazin `
MUZIKA Uskoro počinje festival PozitivNI

Uskoro počinje festival PozitivNI

Ove godine PozitivNi festival trajaće četiri dana, od 31. maja do 3. juna, i biće održan na dve lokacije u gradu – u parku Čair i u Dušanovoj ulici.

Svaki dan festivala PozitivNI imaće sopstvenu temu i program:

31. maj: KlasičNI (u parku Čair, od 18 do 22 časa)

Prvi dan festivala posvećen je proslavi bogate muzičke prošlosti. Posetioci će imati priliku da pršetaju pored raznih punktova koji su organizovani po istorijskim epohama, da vide glumce u kostimima iz doba klasicizma i da učestvuju u muzičkim radionicama koje su organizatori za njih pripremili. Biće održan i veliki koncert klasične muzike, kojim će ovogodišnji PozitivNI festival biti zvanično otvoren.

1. jun: AlternativNI (park Čair, od 18 do 1 čas iza ponoći)

Organizatori su ovaj dan rezervisali za modernu umetnost. Upoznaće svoju publiku sa stripom, grafitima, body art-om, alternativnim plesom, džez baletom i svi zainteresovani će imati priliku da se oprobaju u svemu tome. Na bini Čair nastupiće poznate beogradske grupe Irie FM i Zemlju gruva, a na bini Mostić deset bendova rok i alternativne muzike koji su izabrani na konkursu.

2. jun: RadosnNI (park Čairi, do 10 do 20 časova); NIški (Dušanova ulica, od 18 do 1 čas posle ponoći)

RadosNI je zamišljen kao celodnevni program koji je posvećen umetnosti za decu i izvođenju za decu i mlade. Organizatori su pripremili radionice različitog sadržaja u kojima će deca uživati. Osim toga, tokom celg dana nastupaće najmlađi muzičari, plesači, pevači, horovi i orkestri. Najavljen je i nastup poznatog youtubera Yasserstaina.

NIški je posvećen duhu starog, urbanog Niša iz osamdesetih godina sa željom da se mlađim generacijama dočara Dušanova ulica i njen značaj u tim godinama. Svi prisutni imaće priliku da pogledaju izložbe stripova i ploča, zatim revije, ali i radove slikara i portretista. Nastupiće dva tribjut benda – Amy’s House (tribute to Amy Winehouse) i The Gift (tribute to David Bowie).

3. jun: PrirodNI (park Čair, od 10 do 20 časova)

Četvrti i poslednji dan festivala biće zaokružen velikim zajedničkim izletom u Čairu. Ovaj dan je posvećen porodici, ali i sportu i rekreaciji, pa će posetioci moći da se igraju i zabave uz različite rekvizite i treniraju sa sportistima niških sportskih klubova koji će im celog dana biti na raspolaganju.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: