Poziv mladim muzičarima za učešće na projektu „Sarajevo–Niš–Tirana Youth Jazz Project“ – Ananas Magazin `
MUZIKA Poziv mladim muzičarima za učešće na projektu „Sarajevo–Niš–Tirana Youth Jazz Project“

Poziv mladim muzičarima za učešće na projektu „Sarajevo–Niš–Tirana Youth Jazz Project“

Otvoren je javni poziv za sve mlade muzičare iz Niša, Sarajeva i Tirane da se prijave za učešće na projektu Sarajevo–Niš–Tirana Youth Jazz Project.

Ovog leta i jeseni SaNiTi (Sarajevo–Niš–Tirana) Jazz Project okupiće po osmoro muzičara iz ovih gradova koji će formirati sastave uz podršku lokalnih muzičkih koordinatora. Sastavi će u svojim gradovima individualno uvežbavati sopstveni džez program koji će uključivati i po jednu tradicionalnu kompoziciju iz svake zemlje obrađenu u džez maniru, ali i zajedničke kompozicije od kojih je jedna i Nisville Jubilation koju je džez muzičar Duško Gojković posvetio nosiocu ovog projekta. Ovi sastavi će održati nastupe u sva tri grada tokom važnijih muzičkih događanja kao što su Nišville Jazz festival koji će biti održan od 5. do 12. avgusta, Tirana Jazz festival koji je zakazan za kraj jula i u Sarajevu krajem septembra.

Nišville jazz festival i organizacije Syri Blue iz Tirane i Motus Adulescenti iz Sarajeva pozivaju svoje sugrađane muzičare, koji se bave džezom, da se prijave za učešće na ovom projektu do 25. juna. Zainteresovane Nišlije mogu se prijaviti putem mejla i popunjavanjem formulara.

Ovaj projekat je podržan od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO – Regional Youth Cooperation Office) koju su osnovale vlade zapadnog Balkana sa ciljem promovisanja duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe razmene mladih.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: