Niški bend Igralom objavio svoj drugi album – Ananas Magazin `
MUZIKA Niški bend Igralom objavio svoj drugi album

Niški bend Igralom objavio svoj drugi album

Istaknuta niška grupa Igralom objavila je svoj drugi album, pod nazivom Sunovrat, za dve nezavisne izdavačke kuće Ammonite Records iz Srbije i Geenger Records iz Hrvatske, kojima je ovo već treći zajednički projekat.

Na albumu Sunovrat se nalazi osam pesama. Album je snimljen u Vrbasu, u decembru prošle godine, u studiju Šamarčina Roberta Telčera, a u samom procesu snimanja članovima Igraloma pomagao je Chris Eckman, producent iz poznate izdavačke kuće Glitterbeat.

U periodu intenzivne pripreme za drugi odlazak u studio, mi smo bili daleko upucaniji bend saživljen s onim što radi. Ja sam lirički prišao bliže onome k čemu sam nastojao prići, svako je zašao dublje u vibru koju je isprovocirao prvi album. Na drugom albumu se čuje i upliv svakojakih muzičkih kultura iz različitih delova sveta – objašnjava za Ananas Magazin Dimitrije Simović, pevač i bas gitarista u Igralomu.

Simović dodaje da što se inspiracije tiče – nisu čekali „magičnu intervenciju muze“, već su se „zavukli u podrum, svirali i stvarali“ dok nisu napravili dobar album, a takođe nam je i otkrio da od ovog albuma članovi Igraloma očekuju da će im otvoriti nove mogućnosti i odvesti ih izvan granica Balkana.

Grupa Igralom je novi album najavila singlom Zlato, za koji su snimili animirani video spot. Takođe je najavljen i novi video materijal za pesmu Čvor, sa aktuelnog albuma.

U međuvremenu bend vežba sa novim bubnjarem, a prvu priliku da publici predstavi novog člana postave Igralom će imati na festivalu Indirekt Showcase, sredinom oktobra, kada će ujedno početi sa zvaničnom promocijom albuma.

Album Sunovrat je od danas dostupan na svim značajnijim digitalnim platformama, kao i u CD formatu, a na gramofonskoj ploči se očekuje krajem ove godine, kako navode iz izdavačke kuće Ammonite Records.


Bend su 2015. osnovali Mladen Marjanović (gitara i prateći vokal) Dimitrije Simović (vokal i bas gitara) i Marko Tomović (bubanj i perkusije), a nekoliko meseci rada kasnije Igralom je objavio debi album pod nazivom Pogrešna poznanstva. Ovaj album su i kritika i publika prepoznali kao nešto sasvim novo što dolazi sa naših prostora, čemu je usledilo više od 70 nastupa od Rumunije i Bugarske preko država bivše Jugoslavije do Italije.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: