Koncertna promocija albuma pijanistkinje Nade Kolundžije u NKC-u – Ananas Magazin `
MUZIKA Koncertna promocija albuma pijanistkinje Nade Kolundžije u NKC-u

Koncertna promocija albuma pijanistkinje Nade Kolundžije u NKC-u

Poznata pijanistkinja Nada Kolundžija održaće koncertnu promociju svog trostrukog albuma u Niškom kulturnom centru 20. septembra, od 20 sati, u okrivu svoje turneje na kojoj će obići nekoliko gradova Srbije.

Nada Kolundžija je jedan od naših najznačajnijih interpretatora i promotera savremene muzike, a ovom prilikom predstaviće niškoj publici svoj trostruki album Uzdah/Izdah. U pitanju je mala antologija muzike za klavir (1914-2014), a ovaj album je 2017. godine proglašen albumom godine, od strane revije Muzika klasika. Ovo izdanje se sastoji iz tri kompakt diska sa preko tri sata muzike i prateće knjige na srpskom i engleskom jeziku, a izdavać je beogradska izdavačka kuća Vertical Jazz Production.

Publika na koncertu će imati retku priliku da čuje akustični klavir u kombinaciji sa muzičkom matricom i klavirom igračkom, kao i kompoziciju za muzičku kutijicu. Koncert će biti propraćen slajd prezentacijom sa tekstovima, fotografijama i delovima partitura. Uvodnu reč držače muzikolog Ivana Miladinović Prica, urednica knjige. Od snimljenih video materijala sa turneje biće montiran dokumentarni film. Muzičkim školama i radio stanicama pijanistkinja će pokloniti po primerak antologije – navode iz NKC-a.

Knjiga sadrži iskaze kompozitora, koji su pisani posebno za ovu priliku, što ovu Antologiju čini jedinstvenom u svetu muzičkih izdanja. Čitaoci će moći da pročitaju i biografije kompozitora, kao i eseje o pijanizmu Nade Kolundžije.

Cena ulaznice 300 dinara, sa popustom za đake, studente i penzionere iznosi 200 dinara. Nakon Niša, Nada Kolundžija će promocisati svoj album Uzdak/Izdah i u Kragujevcu, Valjevu, Novom Sadu, Kikindi i Subotici.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: