Koncert operske dive Jadranke Jovanović za Dan zaljubljenih u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
MUZIKA Koncert operske dive Jadranke Jovanović za Dan zaljubljenih u Narodnom pozorištu

Koncert operske dive Jadranke Jovanović za Dan zaljubljenih u Narodnom pozorištu

Priznata operska pevačica Jadranka Jovanović održaće koncert u niškom Narodnom pozorištu 14. februara, u 20 sati.

Poznata solistkinja  nasupala je na preko 120 svetskih operskih i koncertnih pozornica od Pekinga, Meksiko Sitija, Sibira, Palm Biča, a sada će i Nišlije moći da uživaju u njenom božanstvenom glasu.

Srpska operska diva je izvela preko 70 uloga iz opera i vokalno-instrumentalnih dela, od kojih su najupečatljivije: Abigaila, Pepeljuga, Santuca, Karmen, Amneris,Đovana Sejmur, Princeza de Bujon, Izabela, Grofica Marica, Silva, Komponist, Verdijev Rekvijem.

Ostaće upamćena i kao prva Karmen na Bliskom Istoku u Arapskim Emiratima. U svojoj dosadašnjoj, trideset i osam godina dugoj karijeri, ostvarila je preko 2160 nastupa u operama i na koncertnim podijumima. Sarađivala je sa najvećim svetskim umetnicima: Klaudijom Abadom, Rikardom Mutijem, Rikardom Šaijem, Plasidom Domingom, Mirelom Freni, Peterom Dvorskim, Hozeom Karerasom – kažu organizatori.

Sa njom će nastupiti pijanistkinja Nada Matijević, dok će gosti biti Dragana Moles (sopran), Bojan Mladenović (pijanista), Miloš Đurović (glumac).

Jovanovićeva je u prva na prostorima bivše Jugoslavije izvela veliki broj muzičkih rariteta, nepoznatih dela.  Iza sebe ima deset solističkih koncerta u Kolarčevoj zadužbini, pet u Sava Centru i preko 180 solističkih koncerata širom sveta i zemlje.  Koliko je cenjena i van granica Srbije svedoči činjenica da se nalazi u knjizi „Recondita armonia“ objavljenoj 2016. godine. Autor je italijanski mužički kritičar Bruno Baudison, a knjiga je posvećena operskim umetnicima koji su ostavili neizbrisiv trag u italijanskim operskim kućama u poslednje tri decenije.

Cena karte je 500 dinara.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: