Koncert Nenada Vasilića u Nišu – Ananas Magazin `
MUZIKA Koncert Nenada Vasilića u Nišu

Koncert Nenada Vasilića u Nišu

Čuveni niški džez kontrabasista, aranžer i kompozitor Nenad Vasilić nastupiće sa svojim trijom 13. decembra, od 20:30 sati, u sali Niškog simfonijskog orkestra.

Niška publika imaće priliku da čuje ovaj trio u sastavu: Nenad Vasilić – kontrabas, Marko Živadinović – harmonika i Rastko Obradović – saksofon. Ulaznice, po ceni od 900 i 1.200 dinara (VIP ulaznice) moći će da se kupe od 15. novembra.

Osim u Nišu, Nenad Vasilić Trio nastupiće dan ranije i u Beogradu, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.


Nenad Vasilić počeo je da svira klavir kada je imao 5 godina, a sa 12 je dobio svoju prvu bas gitaru. Pohađao je Džez akademiju u Gradu, na odseku za kontrabas i bas gitaru. Iza sebe ima 12 albuma, od kojih je poslednji, pod nazivom Live In Theater Akzent, predstavio niškoj publici krajem maja ove godine. Sarađivao je sa brojnim poznatim muzičarima, kao što su Amira Medunjanin, Bilja Krstić, Martin Lubenov, Vlatko Stefanovski, Stjepko Gut, Šeila Džordan i mnogi drugi.

Marko Živadinović je harmonikaš, producent i kompozitor, koji je postao je poznat zahvaljujući internacionalnim projektima i saradnjama (Nenad Vasilić, Roland Neuwirth i bend Extremschrammeln, Alegre Correa). Od 2005. godine živi i stvara u Austriji.

Rastko Obradović je saksofonista i improvizator, koji se bavi autorskom muzikom. Razvijao se pod uticajima Jan Garbareka, Michael Breckera, Sonny Rollinsa i Bojana Z, sa kojim je ove jeseni objavio EP, pod nazivom Wabi Sabi, za izdavačku kuću AMP Music and Records iz Norveške.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: