Humanitarni koncert za Teodoru Cvetanović – Ananas Magazin `
MUZIKA Humanitarni koncert za Teodoru Cvetanović

Humanitarni koncert za Teodoru Cvetanović

Humanitarni koncert za prikupljanje sredstava za lečenje dvogodišnje Teodore Cvetanović, koja boluje od autoimune bolesti HLH, biće održan u velikoj sali Doma vojske 12. februara, u 19:30 sati.

Teodora je došla na svet kao zdrava beba, ali su se nakon dva meseca javili simptomi u vidu osipa i crvenila. Dete je počelo da odbija mleko, stalno plače, te je odmah po dolasku kod leka upućeno na dalje analize.

Kada su joj uradili laboratorijske analize utvrđeno je da ova mala devojčica ima veoma malo krvi u svom telu i da su je doveli u bolnicu gotovo u poslednjem trenutku. Dali su joj lekove za smanjenje temperature, uključili transfuziju, a posle nekoliko dana prebačena je na dečiju hematologiju. Doktori su uzeli uzorak njene koštane srži da bi proverili o kojoj bolesti se radi. Po dobijanju rezultata saopštili su roditeljima da Teodora boluje od autoimune bolesti HLH (hemofagocitna linfo hitiocitoza) D76.1 – navode iz Humanitarne fondacije Budi Human – Aleksandar Šapić.

Mala Teodora je istog dana počela da prima hemioterapiju sa samo dva meseca i dvadeset dana života. Sada ima godinu i tri meseca, a već 41 nedelju prima hemioterapiju, koja se završava krajem juna. Za nastavak lečenja neophodna joj je transplatacija koštane srži, koja bi trebalo da se izvrši u inostranstvu.

Na humanitarnom koncertu nastupiće: Đorđe Marković, Aleksandar Nikolić i Mateja Pejčić, Voodoo bend, The Second Summer, Nije svejedno bend, Bane Naumović i Andrijana Stojanović, brojni drugi kao i deca vrtića Oxford.

Ovaj koncert organizuju Savet za socijalna pitanja i Savet za humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade Grada Niša, u saradnji sa organizacijom Nađi Raula, i uz podršku brojnih mladih izvođača i bendova.

Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu i priključe se koncertu. Svaka pomoć je dobrodošla. Apelujemo na građane da se priključe ovoj akciji ili da doniraju prilog humanitarki Marini Adamović – poručuju organizatori.

Minimalna cena karte za ovaj humanitarni koncert iznosi 200 dinara, a kako organizatori ističu – gornja granica dobročinstva nije ograničena. Karte se prodaju u Banci dobročinstva (u Pobedinoj ulici), dok će na dan koncerta moći da se kupe i na blagajni Doma Vojske, gde će ujedno stajati i kutija za dobrovoljne priloge.


Teodori možete pomoći i slanjem SMS sadržine 494 na 3030, kao i uplatom na račune:

Dinarski: 160-503248-40

Devizni: 00-540-0002662.2

IBAN broj: RS35160005400002662262

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: