Hor Viva Vox u Nišu – Ananas Magazin `
MUZIKA Hor Viva Vox u Nišu

Hor Viva Vox u Nišu

Popularni hor, poznat po a capella obradama pop, rok, džez i hevi metal numera, Viva Vox nastupiće u 6. aprila u Domu Vojske. Početak koncerta je zakazan za 21 čas.

Pažnju niške publike ovaj jedinstveni hor privukao je nastupom na Nišville jazz festivalu 2014. godine. Usledila su još tri nastupa – jedan u Banovini (2015) i dva vezana u Domu Vojske, pre tri godine.

Prvi veliki koncert hor Viva Vox održao je pre osam godina u Sava Centru. Da se dobar glas daleko čuje potvrdile su i pozivnice za nastup u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku i Velikoj hali naroda u Pekingu – parlamentu Narodne Republike Kine.

Prvi solistički album, osvajanje Beogradske arene i nastupe na velikim festivalima širom sveta, donela je 2015. godina. U naredne dve godine hor je učestvovao na festivalu u Austriji i odlučio da počne sa obradom filmske muzike i mjuzikla. Inspiracija za novi žanr bio je film La La Land, koji je osvojio 6. Oskara. Hor Viva Vox do sada je održao preko 250 koncerata širom sveta.

Informacije o ceni ulaznice i prodajnim mestima biće uskoro objavljene.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: