Boemsko druženje sa Vladom Georgievim oduševilo nišku publiku – Ananas Magazin `
MUZIKA Boemsko druženje sa Vladom Georgievim oduševilo nišku publiku

Boemsko druženje sa Vladom Georgievim oduševilo nišku publiku

Puna dva i po sata niška publika u Domu Vojske pevala je zajedno sa popularnim pevačem Vladom Georgievim njegove nove, ali i stare, svima dobro poznate hitove.

Veliki redovi ispred koncertne sale „odložili“ su početak koncerta za pola sata. Virtuoz na harmonici Aleksandar Sofronijević imao je tu čast da prvi izađe pred publiku i očara ih zvukom.

Nekoliko minuta kasnije pojavio se i on – Vlado Gergiev i zajedno sa Sofronijevićem koncert otvorio obradom pesmom I’ve seen that face before čuvene američke pevačice Grace Jones. Nakon što je, zajedno sa publikom, ustanovio da su svi u boemskom raspoloženju spektakl je mogao da počne.

Vlado Georgiev boemski koncert Nis Foto Ana Stanojevic (1)
Foto: Ana Stanojević

Nove numere sa albuma Boemski, koji još uvek nije ugledao svetlost dana, prve su se našle na repertoaru. Samo jedan tren mi daj, Tražim jedan sto, Vreme laži, Gde smo sada mi, Trebam te – samo su neke od pesama koje će tek postati hitovi, a Vlado Georgiev je ovom prilikom ispričao publici anegdotu kako su nastale:

Jednog dana sam se slučajno posvađao sa ženom. Otišao sam do studija koji je dva metra od moje kuće i napisao sedam pesama za pet dana, rekao je Georgiev.

Kada je završio sa interpetacijom boemskih hitova, Georgiev je, sa svojim bendom, izveo i svoje stare, nezaboravne hitove. Ređale su se pesme Živim sad, Reci ne ili da, Anđele, Devojka za dva minuta, Draga, Sama bez ljubavi. Neka od njih izveo je i u boemskom stilu. Jednu je izveo čak i na megafonu i mikrofonu – reč je o numeri Iskreno. Zajedno sa Mladenom Popovićem Popom, otpevao je Tropski bar i podigao publiku na noge.

Vlado Georgiev je više puta u toku večeri hvalio Niš, govorio o njegovoj posebnosti, pričao anegdote vezane za susrete sa stanovnicima, a jednom rečenicom dodatno je kupio prisutne.

Možda bih posle Herceg Novog, Njujorka i Beograda, voleo i mogao da živim eventualno u Nišu – izjavio je Georgiev, i time izazvao ovacije među mnogobrojnom publikom.

Sve vreme obožavaci su mogli da se fotografišu sa pevačem, koji je u više navrata i silazio u publiku, neki najhrabriji su i zapevali. Najmlađe obožavateljke (devojčice uzrasta od 3-5 godina) najviše su privukle pažnju Vlada Georgieva, a veći deo njih u nekom momentu bio je bini.

Vlado Georgiev boemski koncert Nis Foto Ana Stanojevic (6)
Foto: Ana Stanojević

Njihov nastup završen je onda kada je jedna od njih, neplanirano i krišom, „zasvirala“ na električnom klaviru i zbunila Georgieva, bend, pa i sve ostale.

Nije se Georgiev, po nekom nepisanom pravilu, vraćao na bis. Posle dva i po sata, pesmom Jedina, oprostio se od niške publike i zakazao novi susret u bliskoj budućnosti.

Poznati pevač, producent i tekstopisac održao je koncerte dva dana za redom u punoj hali Domu Vojske.

Vlado Georgiev boemski koncert Nis Foto Ana Stanojevic (5)
Foto: Ana Stanojević
Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: