Suknje koje ćete uvek nositi – Ananas Magazin `
MODA Suknje koje ćete uvek nositi

Suknje koje ćete uvek nositi

Suknja je jedan od omiljenih ženskih odevnih predmeta. Postoji puno različitih stilova i krojeva, tako da svaka žena može naći za sebe onu koja joj u potpunosti odgovara. Za one dame koje su u potrazi za savršenom suknjom – predstavljamo vodič kroz pet najpopularnijih modela.

Po dužini izdvajamo mini, midi i maksi modele, dok što se širine tiče – tu su uske, ravne i široke varijante. Mini suknje obuhvataju dužine koje su iznad kolena. Midi modeli su dužine ispod kolena, dok maxi modeli prekrivaju cele noge i sežu skoro do poda. Uski modeli grle i ističu figuru, ravni modeli prate liniju tela ne stavljajući je preterano u prvi plan, dok prošireni kroj uglavnom ističe samo struk.

Pencil suknja

Ovaj model suknje je jedan od najužih. Prati liniju tela, te je jedan od najženstvenijih modela. Pencil suknja naglašava struk i kukove. Pogodna je za nošenje kako u opuštenim, tako i u poslovnim prilikama, jer ima veliku moć transformacije.

pencil suknja
Pencil suknja savršeno naglašava obline Foto: Pixabay

Mini suknja

Ovaj odevni komad je više od suknje! Šezdesetih godina prošlog veka mini suknja je bila simbol ženske revolucije. Dizajnirala ju je Meri Kvant, a proslavila čuvena britanska manekenka Tvigi. Glavna odlika ovog modela je dužina, koja je iznad kolena. Postoje različite varijacije, jedna od njih je i mikro varijanta, koja je, kako joj i samo ime kaže, izuzetno kratka.

Pun krug suknja

Suknja poput ove pristaje svakoj građi i može se naći u svim dužinama. Pun krug suknja je zvonastog oblika, ističe struk i onda se ravnomerno širi nadole. Da bi se postigao lepšavi efekat birajte one koje su od laganijih materijala. Ovim šik modelom možete doneti retro dašak u vaše svakodnevne kombinacije.

Pun krug suknja Foto: Flickr

Suknja A kroja

Ono što odlikuje ovaj model jeste to da je uži u struku dok se nadole blago širi formirajući oblik slova A. Pažljivim odabirom materijala, može se postići da ova suknja odgovara svakom obliku tela. Univerzalni kroj A suknje čini je odgovarajućom za sve prilike, može se naći i u svim dužinama.

Maksi suknja

Maksi suknje odlikuje njihova dužina koja je najčešće do poda. Iako prekrivaju cele noge, duge suknje su i te kako ženstvene. Mogu se naći u različitim varijantama, nabrane, ravne, plisirane, sa prorezima, šta god vam padne na pamet. Što se materijla tiče, i tu je izbor raznovrsan. Iako većina dama preferira da ih nosi u letnjem i prolećnom periodu, one se podjednako dobro mogu ukombinovati i u jesenje i zimske autfite.

maxi suknja
Maksi suknje Foto: Unsplash
Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: