Minđuše – nezaobilazan detalj – Ananas Magazin `
MODA Minđuše – nezaobilazan detalj

Minđuše – nezaobilazan detalj

Minđuše su sitnica koja puno doprinosi celokupnom izgledu. Iako na prvu ne deluju kao važan deo autfita, podjednako su bitne kao i odeća koju nosite. Mogu biti male i delikatne ili velike i upadljive. U zavisnosti od vaših afiniteta, možete ih prilagoditi frizuri, obliku lica ili prilici u kojoj ih nosite.

Male, sitne minđušice su najbolji primer čuvene fraze manje je više. Nekada su dovoljne i „tačkice“, poput malih cirkona ili bisera u odgovarajućoj boji, da istaknu boju vaših očiju ili da vizuelno naglase belinu zuba. Možete ih nositi kao par, isti ili rasparni, samo po jednu na uvetu ili više komada – izbor je na vama!

sitne mindjuse foto pexels
Sitne minđuše mogu biti jako efektne Foto: Pexels

Ukoliko nemate izbušene uši i niste u mogućnosti da nosite regularne minđuše, postoji rešenje i za vas. Možete probati da nosite minđuše na klipsu ili na magnet. Postoje i alke koje su prilagodljive i pogodne za nebušene uši.

Totalna suprotnost malim delikatnim minđušama su upadljive, viseće minđuše. Jedan par ovakvih „statement“ minđuša može da usmeri odevnu kombinaciju i da joj da urbani karakter. Kada nosite masivne minđuše, obratite pažnju kako uklapate ostatak nakita, neka bude diskretnija varijanta, da ne bi celokupna kombinacija bila preterana. Izbegnite da nosite ogrlicu, ali zato to nadomestite prstenom ili narukvicom.

statement mindjuse foto unsplash
„Statement“ viseće minđuše Foto: Unsplash

Pored ušne resice minđušama možete ukrasiti i hrskavicu ili tragus. Hrskavica se uglavnom buši na gornjem delu, dok je tragus ispupčenje koje se nalazi ispred otvora ušnog kanala. Za pirsinge na ušima, koji nisu na resici, postoje specijalne minđuše koje se razlikuju od običnih.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: