Kako održavati trendi kratke šiške – Ananas Magazin `
MODA Kako održavati trendi kratke šiške

Kako održavati trendi kratke šiške

Zaboravite na duge šiške, koje prekrivaju obrve! Kratke šiške su izuzetno popularne ove godine, a mi ćemo vam pomoći da otkrijete da li su one pravi izbor za vas i kako da ih održavate.

Nebitno je da li se završavaju tik iznad obrva ili su duge svega jedan centimetar, bilo da su ošišane ravno ili nepravilno – važno je da su kratke i da nikako ne prekrivaju obrve. Nose ih svi – od tinejdžerki do modnih ikona šou biznisa, kao što su Emma Roberts, Alison Sudol, Emma Watson, Bella Thorne, Sofia Boutella.

Ove takozvane mikro ili baby šiške daće vašoj frizuri retro element, što je svakako vrlo moderno. U suštini, nekih posebnih pravila nema – možete ih nositi uz dugu, srednje dugu ili kratku kosu. Ipak, ukoliko imate izrazito okruglo lice, najbolje bi bilo da preskočite ovaj trend jer će vaše lice načiniti da izgleda kraće a šire.

Kako održavati kratke šiške?

Postoji još jedna vrlo bitna činjenica koje treba da budete svesne, ukoliko razmišljate da odsečete šiške (pogotovu ove kratke): šiške predstavljaju obavezu. Osim ukoliko nemate skroz ravnu i „tešku“ kosu, moraćete da ih stilizujete svakog jutra jer će se definicija šiški totalno poremetiti tokom spavanja. Naravno, to ne znači sate i sate pred ogledalom svakog dana, ali ako želite pedantne, ravne šiške, onda ćete često morati da ih „peglate“. Međutim, to može biti poseban izazov ako imate kratke šiške i debelu presu za kosu… Potrebna vam je neka tanka, mala presa. Ne brinite, ne morate da kupujete novu presu samo zbog šiški. Postoji jedan odličan trik, koji ne podrazumeva presu, i ujedno je dosta manje štetan po vašu kosu…

Operite šiške ujutru, uzmite neki češalj sa gustim zupcima i očešljajte šiške uz čelo. Zatim uzmite fen za kosu i sušite lagano šiške, pritom ih držeći uz čelo tim istim češljem. Naravno, kao i posle „peglanja“ i posle ovakvog feniranja najbolje je upotrebiti lak za kosu ili neko drugo sredstvo za učvršćivanje, kako bi šiške ostale na mestu do kraja dana.

Možete se poslužiti i još jednostavnijim trikom – pred stavanje očešljajte šiške na dole i stavite traku za kosu preko njih. Ipak, ovo nije idealna metoda ukoliko imate masniju kožu jer će vam se i šiške brže umastiti, pa ćete svakako ujutru morati da ih perete.

kratke siske foto unsplash
Kratke šiške zahtevaju održavanje Foto: Unsplash

Generalno, kratke šiške su moderne i kul i daće vašem izgledu dozu nežnosti ali i oštrine, u zavisnosti od oblika šiški, ali ako niste sigurne da želite da se upustite u ovu avanturu – preskočite je.

Takođe još jedna stvar: ukoliko do sada nikada niste nosile šiške, možda bi najbolje bilo da prvo krenete da nekim klasičnijim, dužim, pa kad se naviknete na svoje lice i novu frizuru, pređete na kratke. Nema ničeg smornijeg (što se kose tiče) nego čekati da šiške izrastu, tako da je zaista najbolje da ovo učinite ako ste baš sigurne da želite da ispratite ovaj trend. Na kraju krajeva, uvek možete pitati svog frizera za mišljenje da li bi kratke šiške dobro išle uz vaš oblik lica.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: