Sloboda Mićalović i Igor Đorđević u predstavi „Frenki i Džoni“ u Domu Vojske – Ananas Magazin `
KULTURA Sloboda Mićalović i Igor Đorđević u predstavi „Frenki i Džoni“ u Domu Vojske

Sloboda Mićalović i Igor Đorđević u predstavi „Frenki i Džoni“ u Domu Vojske

Niška publika imaće priliku da 23. maja, od 20 časova, u Domu Vojske, pogleda predstavu Frenki i Džoni, beogradskog Narodnog pozorišta. U pitanju je duo drama u kojoj Frenki i Džonija glume Sloboda Mićalović i Igor Đorđević.

Predstavu Frenki i Džoni je režirala Tea Puharić, a rađena je po tekstu dramskog pisca Terensa Meknelija. U predstavi je glas radijskog spikera poveren voditelju Darku Kocjanu.

Sloboda Mićalović i Igor Đorđević igraju svoje usamljenih sredovečnih ljudi – nesigurnu konobaricu Frenki i kuvara Džonija, koji je upravo izašao iz zatvora. Predstava govori o prevazilaženju strahova i skidanju oklopa i gardova, kako bismo došli do ljubavi.

Frenki i Džoni je aktuelan i neophodan komad, jer se svi ponašamo kao da smo samim rođenjem toliko emotivno povređeni da bi do kraja života trebalo od nečeg da se branimo sopstvenim iluzijama iza svojih štitova nedodirljivosti, a to neminovno vodi ka praznini – istakla je rediteljka Tea Puharić, kako je navedeno na sajtu Narodnog pozorišta u Beogradu.

Po istom komadu je 1991. godine snimljen istoimeni film, u kome glume Mišel Fajfer i Al Paćino, koji je za kratko vreme postao izuzetno popularan.

Ulaznice, po ceni od 600 dinara, mogu se kupiti na biletarnici Doma Vojske, kao i u redakciji Niških Vesti i City Cafe-u, a moguće su i rezervacije na broj 063/490-460.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: