Prva samostalna izložba fotografija Ivonne Thein u Srbiji – Ananas Magazin `
KULTURA Prva samostalna izložba fotografija Ivonne Thein u Srbiji

Prva samostalna izložba fotografija Ivonne Thein u Srbiji

Izložba fotografija nemačke umetnice Ivonne Thein, koja nosi naziv Body Options, biće otvorena od 17. maja, u 19 časova, u Galeriji art55.

Izložba Body Options obuvata tri segmenta. U seriji fotografija Trideset dva kilograma umetnica koristi kompoziciju i različite poze i fotografije dodatno kompjuterski dorađuje, kako bi prikazala ekstremno mršave modele tela i ukazala na anoreksiju kao jedan od sve većeg problema u društvu, na globalnom nivou. 

Na svojim fotografijama, koje pripadaju drugoj seriji Pro forma, Ivonne Thein tematizuje u medijima široko predstavljene ideale lepote, dok u svom video-radu Omotač, koji predstavlja treći segment ove izložbe, autorka prikazuje kako jedna figura sa sebe skida, jedan za drugim, nekoliko slojeva kože. Pol osobe se ne razaznaje i telo gubi svoje individualno fizičko prisustvo, čime jasno potencira kritiku klasične podele polova.

Ivonne Thein je rođena 1979. godine u Nemačkoj. Studirala je fotografiju na Univerzitetu Applied Science, Dortmund (Nemačka), a kasnije i Slobodnu umetnost na RMIT, Melbourn (Australija). U svojim radovima prvenstveno se bavi fotografijom, videom i instalacijama. Njeni radovi su bili prikazivani na brojnim samostalnim i grupnim izložbama: Fotomuzej, Vinterthur (Švajcarska), Kunsthalle, Karlsruhe (Nemačka), C / O, Berlin (Nemačka), Lentos Linz (Austrija) i Amelie A. Vallace Gallerie, Nev York (USA).

Ulaz na izložbu je besplatan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: