Promocija zajedničke knjige Nebojše Ozimića i Sandre Stanković – Ananas Magazin `
KULTURA Promocija zajedničke knjige Nebojše Ozimića i Sandre Stanković

Promocija zajedničke knjige Nebojše Ozimića i Sandre Stanković

Promocija knjige „Sedim ja tako…“, čiji su autori istoričar i književnik Nebojša Ozimić i novinarka Sandra Stanković, biće održana 3. februara u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“, sa početkom u 19 časova.

U knjizi je svaka tema obrađena iz muškog i ženskog ugla. Ono što je specifično za ovu knjigu je to da su priče Nebojše Ozimića napisane sa jedne strane, a kada čitalac okrene knjigu, sa druge, nalaže se priče na istu temu, čiji je autor poznata niška novinarka i voditeljka Sandra Stanković.

Sedesmo Ozimić i ja tako u bašti jednog kafića u parku. Pričali smo o svemu i svačemu i sukobljavali smo se zbog različitih stavova. Onda mi je on predložio da sednemo i zapišemo ova naša ‘prepucavanja’, odnosno da napišemo knjigu. Meni se ideja dopala, izvadim svoje novinarsko blokče i olovku, zapišemo par tema i tako je sve počelo. Dogovorili smo se da svaka priča, i moja i njegova, počne rečenicom „Sedim ja tako…“, po čemu je knjiga i dobila naslov – objašnjava Sandra Stanković za Ananas Magazin.

Čitaoci će u knjizi „Sedim ja tako…“ moći da pročitaju priče o temama iz različih sfera života, ali koje su karakteristične za gotovo sve ljude – od vernosti, dočeka Nove godine, letovanja i mnogih drugih.

Sandra Stanković ističe da su ona i Ozimić imali izuzetno oprečna mišljenja vezana za temu ko je lovac a ko lovina, što će čitaoce dodatno zaintrigirati, a da na kraju knjige sledi priča simboličnog filozofskog naslova „Kada je kraj“,  koju će svako doživeti i protumačiti na sebi svojstven način.

Na promociji će govoriti autori Sandra Stanković i Nebojša Ozimić, kao i poznati niški fotograf Dušan Mitić Car.

Ulaz je slobodan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: