Premijera predstave „Ulica usamljenih automobila“ u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
KULTURA Premijera predstave „Ulica usamljenih automobila“ u Narodnom pozorištu

Premijera predstave „Ulica usamljenih automobila“ u Narodnom pozorištu

Predstava Ulica usamljenih automobila biće premijerno izvedena 11. marta u niškom Narodnom pozorištu, sa početkom u 20 sati.

Predstava Ulica usamljenih automobila rađena je po istoimenom romanu Zorana Pešića Sigme, koji je dobio nagradu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst 2016/2017. godinu. Režiju potpisuje Đurđa Tešić, a u predstavi igraju: Danilo Petrović, Marko Pavlović, Dragiša Veljković, Bojan Veljković, Jasminka Hodžić, Dragana Jovanović, Miloš Cvetković, Uroš Milojević, Nikola Cekić, Stefan Mladenović, Uroš Kostić.

Ulica usamljenih automobila je apsurdna drama koja govori o smislu ljudskog bivstvovanja u dehumanizovanom društvu u kome je glavno sredstvo kontrole i jedini prekidač strah. Stanovnici su se pomirili sa svojom nemoći, odavno su izgubili svaku nadu i suštinski prestali da žive. Međutim, jedna neočekivana poseta i otvorena rupa u zidu pokrenuće niz događaja…

Ovo je mistično-urbana priča o strahu, nerazumevanju, praznini, izgubljenosti i besmislu. Zuji nam u ušima „elektronska tišina”, čuje se vrum crnih limuzina. Ljubav je uvek negde drugde. Dakle, reč je o nama – objašnjava Zoran Pešić Sigma, kako je istaknuto na sajtu Narodnog pozorišta.

Pretpremijera je zakazana za 10. mart, od 20 časova. Informacije o ceni i kupovini ulaznica, za premijeru i pretpremijeru ove predstave, mogu se dobiti na biletarnici Narodnog pozorišta, kao i pozivom na broj 018/245-472.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: