Predstava „Balava“ Beo Arta i Hartefakt fonda u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
KULTURA Predstava „Balava“ Beo Arta i Hartefakt fonda u Narodnom pozorištu

Predstava „Balava“ Beo Arta i Hartefakt fonda u Narodnom pozorištu

Gostujuća predstava Beo Arta i Hartefakt fonda, pod nazivom Balava, biće izvedena u Narodnom pozorištu 20. aprila, u 20 sati.

Drama Balava govori o društvenim, ekonomskim problemima, ali i neodgovornosti mladih za svoje snove, strasti i život. Jedna Balava (u periodu sazrevanja i odlaska od kuće), njena sastra Mala i njihove Mama i Tetka glavni su likovi ove priče.

Kroz mučan odnos, njih četiri pokušavaju da se izbore jedna sa drugom, i same za sebe, uljuljkane u toksičnu svakodnevnicu porodice na koju su navikle, nesvesne da su se stvari otele kontroli i da će njihov balon konačno pući. Balava je komad koji preispituje iskonske porodične i međuljudske odnose i njihov uticaj i značaj na svakodnevni život, težinu društvenih normi koje konstruišu našu realnost, te kakve posledice porodica ima po čoveka – navedeno je u opisu predstave.

Autor drame Dunja Matić u svojim delima piše o običnim ljudima. Onima koji ne prihvataju strah i hrabri su da slede svoje snove, nasuprot mladim pasivnim i apatičnim ljudima.

Njena poetika možda asocira na mnoge savremene pisce, ali najveća snaga njene literature je u jednostavnom, a poetskom, odlučnom, a nežnom, ekonomičnom, a bogatom, ciničnom, ali ranjivom poetskom jeziku – ističu organizatori.

Predstavu Balava režirao je Andrej Nosov, a glavne uloge igraju: Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Jovana Belović i Isidora Simijanović.

Za informacije o ceni i kupovini ulaznica, možete pozvati biletarnicu niškog Narodnog pozorišta na broj 018/245-472.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: