Tri italijanska filma u Domu Vojske – Ananas Magazin `
Pop kultura Tri italijanska filma u Domu Vojske

Tri italijanska filma u Domu Vojske

Ljubitelji italijanske kinematografije imaće priliku da od 22. do 24. marta u Domu Vojske pogledaju dva igrana i jedan dokumentarni italijanski film.

Ovaj ciklus filmova je deo projekta Kulturno proleće all’italiana #2, koji organizuju Mladi ambasadori, Istituto Italiano di Cultura in Belgrado, Bioskop Kupina film i Univerzitetska biblioteka Nikola Tesla.

PROGRAM

22. april: Dečko od zlata (2014)

Originalan naziv: Un ragazzo d’oro
Žanr: drama
Reditelj: Pupi Avati
Uloge: Riccardo Scamarcio, Sharon Stone, Cristiana Capotondi

Opis: Nakon očeve smrti, mladi pisac David odlazi u Rim, gde upoznaje glumicu koja je postala izdavač po imenu Ludovica, koja želi da objavi autobiografiju njegovog oca.


23. april: 1200 kilometara lepote (2015)

Originalni naziv: 1200 km di Bellezza
Žanr: dokumentarni film
Reditelj: Italo Moscati

Opis: 1200 kilometara je dugačka Italija, od planinskih delova severno do Južnog mora, od belog snega do plavog mora. Film govori o izlasku na poluotok posebno izrađenog u dokumentima Istituto Luce, u čijem arhivu se pojavljuje Italija od početka 20. veka, i putovanje do sadašnjeg vremena.


24. april: (Ćerkin) prvi put (2015)

Originalan naziv: La prima volta (di mia figlia)
Žanr: komedija
Reditelj: Riccardo Rossi
Uloge: Riccardo Rossi, Anna Foglietta, Fabrizia Sacchi

Hiper-anksiozan otac, koji je uz to i opsednut kontrolom, otkriva da će njegova ćerka tinejdžerka izgubiti nevinost. On organizuje večernju zabavu sa nekim prijateljima, i zajedničkim snagama pokušaće da odvrate njegovu ćerku od te ideje.


Sve projekcije će biti održane u maloj sali Doma vojske, sa početkom u 20 časova i sva tri filma imaće srpski titl. Cena ulaznice za svaku projekciju iznosi 100 dinara.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: