Projekcija filma „Neki to vole vruće“ u Američkom kutku – Ananas Magazin `
Pop kultura Projekcija filma „Neki to vole vruće“ u Američkom kutku

Projekcija filma „Neki to vole vruće“ u Američkom kutku

Ljubitelji komedija, kao i glume čuvene Marilyn Monroe, imaće priliku da  pogledaju film Neki to vole vruće (Some Like It Hot) iz 1959. godine, 17. maja, od 17:30 sati, u Američkom kutku, u okviru ciklusa Hollywood Icons.

Film Neki to vole vruće režirao je Billy Wilder, a u glavnim ulogama, osim Marilyn Monroe, nalaze se Tony Curtis i Jack Lemmon. Njih dvojica su džez muzičari iz Čikaga koji se maskiraju u žene kako bi se sakrili od mafijaša koji žele da ih ubiju jer su bili svedoci njihovog zločina. Oni će se pridružiti ženskom bendu u kom pevačicu Sugar Kane igra Monroe i obojica će se zaljubiti u nju. Ubrzo će se situacija zakomplikovati i pred glavnim junacija je težak zadatak: sačuvati život i osvojiti devojku.

Ovaj film važi za jednu od najboljih komedija američke kinematografije, zadržavši se dugo na prvom mestu na listi najsmešnijih filmova svih vremena Američkog filmskog instituta. Takođe je i uloga Sugar Kane jedna od najpoznatijih koje je odigrala Marilyn Monroe, a u okviru koje je dokazala svoje glumačke veštine i odlično se snašla u komediji.

Ulaz na projekciju filma Neki to vole vruće je besplatan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: