Program Panel Room-a na Džedajkonu 2018 – Ananas Magazin `
Pop kultura Program Panel Room-a na Džedajkonu 2018

Program Panel Room-a na Džedajkonu 2018

Druga žanrovska konvencija Džedajkon biće održana 29. i 30. decembra u Oficirskom domu, a u okviru Panel Room-a posetioci će imati priliku da čuju brojna predavanja stručnjaka iz oblasti popularne kulture, književnosti i filma.

Ove godine kao gosti Džedajkona govoriće panelisti sa domaćih portala i iz raznih udruženja iz naše ali i drugih zemalja: Holonet, Autostoperski vodič kroz fantastiku, Geekovacha, Ksenija Pešić, Ordo DracoNiš, Aca Seltik i mnogi drugi… Teme panela obuhvatiće: Marvel i DC univerzume, young adult fantasy, Star Wars, knjige i izdavaštvo u oblasti fantastike, rusku kinematografiju, kao i diskusije o stvaralaštvu Nila Gejmena i Andžeja Sapkovskog.

Prvi dan Džedajkona 2018 (29. decembar)

Tema panela prvog dana Džedajkona biće Star Wars, gde će prisutni imati priliku da saznaju i diskutuju o raznim zanimljivostima koje se tiču filmova, knjiga i stripova o čuvenoj franšizi zvanoj Ratovi zvezda. Na ovom panelu će gosti predavači biti trio sa podkasta Geekovacha, a u večernjim časovima, kako najavljuju organizatori, petoro pisaca će govoriti o svojim knjigama, spisateljskom procesu, inspiraciji i svemu što prati pisanje i objavljivanje knjiga.

Drugi dan Džedajkona 2018 (30. decembar)

Narednog dana glavna tema biće večita borba Supermen protiv Betmena i serijal Witcher, o kojima će govoriti ekipa sa portala Autostoperski vodič kroz fantastiku. Oni će takođe otkriti i šta je to što treba da znate ukoliko želite da se bavite pisanjem. Ovog dana će takođe biti predstavljena knjiga Usnuli zmajevi čiji su autori poznati niški pisac Miloš Petković i muzičar Aca Seltik.

Više o ovogodišnjem Džedajkonu i informacije o ceni ulaznice možete pročitati u našoj prethodnoj vesti.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: