Nemački filmovi u NKC-u – Ananas Magazin `
Pop kultura Nemački filmovi u NKC-u

Nemački filmovi u NKC-u

U okviru programa pod nazivom KINO│THEQUE, 3. i 4. januara, od 19 časova, u maloj sali Niškog kulturnog centra biće prikazana dva nemačka filma – Država protiv Frica Bauera Who am I – nijedan sistem nije siguran.

Ovaj program je započeo Goethe institut iz Beograda 24. decembra prošle godine predavanjem Marjana Vujovića, upravnika Muzeja Jugoslovenske kinoteke, održanim u Media & reform centru Niš, kada su prisutni imali priliku da čuju načinima čuvanja filmskog nasleđa, kako sprečiti propadanje filmskih traka i mnogo drugih zanimljivih tema.

3. januar: Država protiv Frica Bauera (Nemačka, 2015, 105′)

Režija: Lars Kraume
Uloge: Burghart Klaußner, Rüdiger Klink, Andrej Kaminsky, Sebastian Blomberg

Opis: Radnja filma odvija se 1957. godine u Nemačkoj. Beskompromisni državni tužilac Fric Bauer dobiće obaveštenje o tome gde se, navodno, krije Adolf Ajhman, nekadašnji glavni zapovednik SS-a. On će zajedno sa mladim državnim tužiocem Karlom Angermanom početi da istražuje pozadinu. Tada počinje naizgled bezizlazna borba protiv nevidljivih protivnika, ali Bauer i Angerman neće odustati i spremni su na sve što će potera za Ajhmanom prouzrokovati.

4. januar: Who am I – nijedan sistem nije siguran (Nemačka, 2014, 102′)

Režija: Baran bo Odar
Uloge: Tom Schilling, Elyas M’Barek, Wotan Wilke Möhring

Opis: Benjamin je gotovo nevidljiv za svoju okolinu, ali je vrhunski haker i svoje vreme često provodi na mračnoj strani interneta gde se krije za svog pseudonima. On će sa temperamentnim Stefanom i paranoičnim Paulom osnovati hakersku grupu CLAY (Clowns Laughing @ You), a istovremeno će se u njegovom realnom životu dogoditi nešto novo – zahvaljujući atraktivnoj Mari, Benjamin će se prvi put u životu osetiti važnim. Međutim, hakerska zabava se iznenada pretvara u ozbiljnu stvarnost kada Savezna kriminalistička služba (BKA) i Europol pokreću istragu protiv CLAY-a.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: