10 najsmešnijih komedija: Adam Sandler – Ananas Magazin `
Pop kultura 10 najsmešnijih komedija: Adam Sandler

10 najsmešnijih komedija: Adam Sandler

Adam Sandler. Većina vas je upravo pomislila na treš komedije, patetične replike i izlizane fore, kao i jeftine filmske priče. I verovatno ste u pravu, bar dobrim delom. Međutim, ukoliko vam zatreba film koji će vas potpuno opustiti i nasmejati u onim teškim trenucima kada nismo sigurni gde smo i ko smo, onda je sasvim u redu „prvu pomoć“ potražiti u filmografiji Adama Sandlera. Ali ne verujte nam na reč – pružite mu priliku i se uverite sami.

10. You Don’t Mess with the Zohan (2008)

Režija: Dennis Dugan
Uloge: Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui

Sandler glumi Zohana, izraelskog vojnika specijalne jedinice koji će lažirati svoju smrt, kako bi se preselio u Njujork i započeo novi život i ostvario svoj san – da postane frizer.  Međutim, on nema nikakvo radno iskustvo kao frizer i saloni ga odbijaju, sve dok ne ponudi da volontira u jednom od njih, gde počinje njegova životna avantura. Film je dosta smešan, prilično bizaran, ali će vas defintiivno dobro zabaviti.


9. Billy Madison (1995)

Reditelj: Tamra Davis
Uloge:  Adam Sandler, Darren McGavin, Bridgette Wilson-Sampras

Kako bi nasledio očevu lanac hotela, Billy Madison (Adam Sandler), lenj i krajnje nezreo 27-godišnji muškarac, mora da se dokaže ocu da je spreman za taj posao. Ali zbog toga će morati da ponavlja celo školovanje, svaki razred za dve nedelje. U ovom poduhvatu će pokušavati da ga zaustavi Eric Gordon, čovek koji je takođe pretendent za naslednika Billyjevog oca. Ovaj film je jedna od onih komedija koje će vas zaista fino zabaviti ukoliko niste tip osobe koja će tražiti manu u svakoj sceni, replici ili samoj radnji filma, koja je, da se razumemo, prilično banalna i nerealna.


8. Grown Ups (2010)

Reditelj: Dennis Dugan
Uloge: Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Rob Schneider

Petorica prijatelja okupiće se na sahrani svog trenera košarke i odlučiće da zajedno sa svojim porodicama provedu nezaboravan vikend u prirodi, te da svoju decu nauče kako da se zabavljaju bez interneta, mobilnih telefona i kompjutera. Mnogi ovaj film karakterišu kao prazan, banalan, nerealan i patetičan. Ovaj film upravo to i jeste. Ali je i zabavan, smešan, forsira neke, možda, davno zaboravljene vrednosti i kvalitete i prilično smo sigurni da će vas odlično zabaviti.


7. The Do-Over (2016)

Reditelj: Steven Brill
Uloge: Adam Sandler, David Spade, Paula Patton

Slično kao u Zohanu, i u filmu The Do-Over Adam Sandler lažira svoju smrt kako bi imao totalno drugačiji život, ali ovog puta ne radi to sam, već zajedno sa svojim školskim drugom (David Spade). Oni će uzeti identitete dvojice ubijenih muškaraca i otići u Puerto Riko, u vilu jednog od pokojnika. Međutim, tada će se sve otrgnuti kontroli jer ta dvojica ubijenih nisu bili „bilo ko“… Ukoliko ste osoba koja mrzi filmove Adama Sandlera, prvo – ne znam šta uopšte tražite na ovoj listi, a drugo – ovaj film će vas verovatno fino iznenaditi. Ima dosta ozbiljniju i manje glupu priču, uz solidnu dozu akcije, a Sandler i Spade su prilično smešni i svakako će vas zabaviti.


6. Happy Gilmore (1996)

Reditelj: Dennis Dugan
Uloge: Adam Sandler, Christopher McDonald, Julie Bowen

Happy Gilmore (Adam Sandler) je bivši hokejaš koji će slučajno otkriti da je neverovatan talenat za golf i prijaviće se na turnir kako bi pobedio i osvojio novac, kojim bi sačuvao kuću svoje bake. Njegova narav i navike sa hokejaškog terena nikako nisu kompatibilni sa golfom, ali njegov udarac je fantastičan, precizan i dovešće ga do finala, naravno, nakon brojnih prepreka. Mrzećete njegove protivnike i navijaćete da Happy pobedi, bez obzira na sve, i uz to ćete se dobro nasmejati. P.S. Ovo je jedan jedan od retkih filmova Adama Sandlera koji je zapravo fino ocenjen na IMDB-u (7.0).


5. The Week Of (2018)

Reditelj: Robert Smigel
Uloge: Adam Sandler, Chris Rock, Steve Buscemi

Adam Sandler udaje svoju ćerku za sina Chrisa Rocka. Sandler je siromašan ali čini sve za svoju porodicu, dok je Rock, s druge strane, bogati hirurg koji uvek sebe stavlja na prvo mesto. U okviru organizacije venčanja njihove dece, ove dve porodice moraće da provedu čitavu nedelju zajedno, i to uglavnom u maloj Sandlerovoj kući. Ovo je jedna od, možda, najozbiljnijih i najzrelijih Sandlerovih ulgoga, gde on ne glumi bezumnog, smotanog i bizarnog tipa. Film će vas sigurno nasmejati jer je je prilično realističan i prikazuje haos koji može da nastane uoči nečijeg venčanja i na šta su sve spremni ljudi kako bi sve lepo „ispeglali“, pogotovu očevi.


4. The Wedding Singer (1998)

Reditelj: Frank Coraci
Uloge: Adam Sandler, Drew Barrymore, Christine Taylor

Robbie (Adam Sandler) je pevač na proslavama i svadbama a Julia (Drew Barrymore) je konobarica, oni će se sprijateljiti nakon što Robbieja ispali njegova verenica na dan svadbe. Sada, nekoliko godina kasnije, Julia ima verenika i unajveće radi na pripremama za svoju svadbu, međutim doći će trenutak koji će ih oboje navesti da shvate da su pravili pogrešne životne izbore… The Wedding Singer je prvi film u kome su zajedno glumili Drew Barrymore i Adam Sandler i prvi koji će vas naterati da navijate da se oni smuvaju i u stvarnom životu. Ako želite da se nasmejete i zabavite i da se, plus, posle filma osećate dobro – odgledajte ovu romantičnu komediju i ne postavljajte pitanja.


3. Blended (2014)

Reditelj: Frank Coraci
Uloge: Adam Sandler, Drew Barrymore, Wendi McLendon-Covey

Ovo dvoje ste već gledali u romantičnoj komediji 50 First Dates, ali ovo je definitivno drugačija priča… Jim (Adam Sandler) i Lauren (Drew Barrymore) su samohrani roditelji, koji se upoznaju na sastanku na slepo, koji će proći užasno. Lauren će biti zgrožena Jimom i obrnuto, i složiće se da se više nikada ne vide. Međutim, sudbina ima drugačije planove i njih dvoje, zajedno sa svojom decom, naći će se u istom apartmanu u posebnom turističkom mestu u Africi. Tada kreće sve: netrpeljivost, svađe, mešanje jedno drugom u roditeljstvo… Film Blended će vas sigurno iskreno nasmejati, ali osetićete i spektar drugih, pozivitnih emocija. Odlična komedija za dan kada vam je potreban smeh i toplina!


2. Anger Management (2003)

Reditelj: Peter Segal
Uloge: Adam Sandler, Jack Nicholson, Marisa Tomei

Nakon nesporazuma u avionu, biznismen Dave (Adam Sandler) biće osuđen na program kontrole besa, međutim Dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson) nije običan savetnik za kontrolu besa. Ooo, nikako! On će se useliti u Davevovu kuću i pratiće ga u stopu, ukratko: izludeće ga svojim u najmanju ruku netipičnim metodama, ali će i dokazati da Dave zapravo ima nagomilan bes u sebi. Čak i ako vas Adam Sandler nervira kao pojava, u ovom filmu ćete saosećati s njim, možda ga čak i zavoleti, jer ono kroz šta će njegov lik proći… pa, izgludelo bi svakoga, najverovatnije. Uzgred, dobro ćete se nasmejati.


1. Just go with it (2011)

Reditelj: Dennis Dugan
Uloge: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Brooklyn Decker, Nicole Kidman, Nick Swardson

Kako bi smuvao prelepu mladu Palmer, Deni je neplanirano ispleo neverovatno veliku mrežu laži, a kako bi sve to predstavili istinitim, u njegovoj nameri će mu pomoći Ketrin (njegova asistentkinja), njena deca i njegov prijatelj Edi. Kada se laži nadovezuju jedna na drugu, bez ikakve kontrole, oni će se voditi geslom Just go with it, odnosno, trudiće se da uklapaju svoje priče u trenutku, kako bi Deni osvojio Palmerino srce.  Just go with it je nesumnjivo jedna od najsmešnijih novijih komedija koje ćete pogledati u skorije vreme, ukoliko već niste bili u prilici.


Ne propustite naše liste najsmešnijih komedija (UK/USA) prvi i drugi deo!

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: