Performans „Život je kabare“ i humanitarna akcija u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
KULTURA Performans „Život je kabare“ i humanitarna akcija u Narodnom pozorištu

Performans „Život je kabare“ i humanitarna akcija u Narodnom pozorištu

Muzičko-scenski performans Život je kabare, koji je u nedavno održanoj Noći muzeja privukao veliku pažnju publike, biće izveden večeras, od 20 časova, u Narodnom pozorištu. Ovom prilikom, svi dobri ljudi moći će da doniraju novac za lečenje mladog niškog novinara Aleksandra Nikolića.

U programu Život je kabare učestvuje veliki broj niških glumaca, mešu kojima su Ivana Nedović, Miloš Unić, Uroš Milojević, Maja Vukojević Cvetković, koji će izvesti razne pesme iz najpoznatijih filmova, predstava i mjuzikala, uz pratnju Teatar benda.

Ulaz na izvednu performansa Život je kabare je slobodan uz besplatne ulaznice koje se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta.


Humanitarna akcija

U foajeu Pozorišta biće postavljena kutija za prikupljanje sredstava za lečenje Aleksandra Nikolića (1991), koji boluje od mijeloidne leukemije, koja brzo i agresivno napada organizam. On se trenutno nalazi u fazi oporavka od prvog ciklusa hemoterapije i pripema se za drugi ciklus u Kliničkom centru Niš.

Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć. Sa tim ciljem porodica i prijatelji žele da pokrenu akciju prikupljanja sredstava za lečenje i tako pruže Aleksandru šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života – navode iz Humanitarne fondacije Budi human – Aleksandar Šapić.

Aleksandru možete pomoći i slanjem sms poruke „499“ na broj 3030, kao i uplatom na račune:

Dinarski: 160-503253-25

Devizni: 00-540-0002670.3

IBAN broj: RS35160005400002670313

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: