Otvoren konkurs za književnu nagradu „Branko Miljković“ – Ananas Magazin `
KULTURA Otvoren konkurs za književnu nagradu „Branko Miljković“

Otvoren konkurs za književnu nagradu „Branko Miljković“

Raspisan je konkurs za prestižnu nišku književnu nagradu Branko Miljković, koja će ove godine biti dodeljena po 48. put za najbolju knjigu poezije objavljenu u protekloj godini. Konkurs će biti otvoren do 31. decembra. 

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoju zbirku pesama na konkurs za ovu prestižnu književnu nagradu, a u konkurenciju ulaze sva prva izdanja poezije objavljena na srpskom jeziku u toku 2018. godine. Izdanja koja su ponovljena ili objavljena ranijih godina, kao i izbori iz poezije, natologije i sličnih izdanja neće biti razmatrana.

Kako najavljuju iz Niškog kulturnog centra, ime dobitnika nagrade biće objavljeno tokom februara sledeće godine, a svečana dodela nagrade biće održana u martu ili aprilu 2019. u Gradskoj kući u Nišu. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, dodeljuje je Grad Niš a organizator je Niški kulturni centar.

Autori i izdavači mogu da pošalju po 3 primerka knjige, kojom konkurišu za nagradu, na adresu Niškog kulturnog centra, ul. Stanoja Bunuševca bb, 18000 Niš. Na koverti je potrebno napisati: Za nagradu Branko Miljković.

Dodatne informacije možete dobiti pozivom na brojeve telefona 018/595-055 i 018/595-740, kao i putem mejla niskikulturnicentar@gmail.com.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: