Niški pijanista Aleksandar Raos pobednik međunarodnog takmičenja u Zagrebu – Ananas Magazin `
KULTURA Niški pijanista Aleksandar Raos pobednik međunarodnog takmičenja u Zagrebu

Niški pijanista Aleksandar Raos pobednik međunarodnog takmičenja u Zagrebu

Mladi niški pijanista Aleksandar Raos osvojio je drugu nagradu na 6. Međunarodnom pijanističkom takmičenju Svetislav Stančić u Zagrebu. S ozbirom da prva nagrada nije dodeljena, Raos je proglašen pobednikom takmičenja.

Osim druge nagrade, Raos je proglašen i najboljim pijanistom od strane publike, kao i od Simfonijskog orkestra Radio televizije Hrvatske i dirigenta Mladena Tarbuka, sa kojim će nastupiti kao solista na celovečernjem koncertu, u sledećoj sezoni.

Ovo je pre svega jedno veliko, troetapno takmičenje, koje spada u ozbiljnija klavirska takmičenja i konkurencija je bila žestoka. Velika mi je čast i zadovoljstvo što se sve ovako završilo. Prezadovoljan sam i ne mogu rečima opisati kako se osećam – ističe Aleksandar Raos, za Ananas Magazin, i dodaje da ga u narednom periodu očekuje još puno takmičenja.

Aleksandar Raos je student master studija u klasi mr Aleksandra Serdara i u finalu ovog prestižnog takmičenja, u Velikoj dvorani Lisinski, nastupio je 8. februara, kao jedan od šestoro takmičara. Treće mesto na 6. Mešunarodnom pijanističkom takmičenju Svetislav Stančić u Zagrebu podelili su Ivan Vihor Krsnik Čohar i Vasil Kotis.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: