Nedelja istorije na Filozofskom fakultetu u Niš – Ananas Magazin `
KULTURA Nedelja istorije na Filozofskom fakultetu u Niš

Nedelja istorije na Filozofskom fakultetu u Niš

U okviru Nedelje istorije na Filozofskom fakultetu u Nišu, departman za istoriju pripremio je tri dešavanja vezana za značajne istorijske teme koja će biti održana 15, 16. i 18. maja.

Na Filozofskom fakultetu će 15. maj, u 12 sati biti predstavljena edicija Srbija 1914-1918, u izdanju Prometeja i Radio-televizije Srbije. Tom prilikom svi prisutni moći će da čuju nešto više o samoj ediciji o kojoj će govoriti Božica Mladenović (autor knjige Toplički ustanak), Ratomir Rale Damjanović (priređivač knjiga Plava grobnica Milutina Bojića i autor knjige Dr Edvard Rajan spasilac Beograda) i Zoran Kolundžija (urednik IK Prometej).

Narednog dana, od 18 časova, u svečanoj sali 434 na Filozofskom fakultetu, biće održano predavanje pod nazivom Skrivena Vizantija, koje će voditi Vlada Stanković, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Za kraj Nedelje istorije kraju, 18. maja, u 12 sati, u svečanoj sali 434 na Filozofskom fakultetu zainteresovani će moći da prisustvuju promociji knjige U koži Vuka Brankovića Ivana Đurića. Govoriće književni kritičar Gojko Božović i doc. dr Jasmina Šaranac Stamenković, sa Departmana za istoriju Filozofskog fakulteta.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: