Izložba slika Sanje Dević u Galeriji NKC-a – Ananas Magazin `
KULTURA Izložba slika Sanje Dević u Galeriji NKC-a

Izložba slika Sanje Dević u Galeriji NKC-a

Izložba slika Sanje Dević, pod nazivom Studija Paradoksa, biće otvorena 13. jula u Galeriji Niškog kulturnog centra u 19 časova.

Radovi Sanje Dević predstavljaju rezultat promišljanja i pokušaja pronalaska odgovora na suštinska pitanja postanka i oslikavaju apsurd u svetu koji je svakodnevno izložen ogromnoj količini podataka i informacija koje hrle ka njemu. Za nju umetnost ne imenuje, već izražava, odnosno, umetnost je šansa da pojedinac u sebi traži svoju slobodu i identitet, a ne u sveopštem znanju koje ga svakodnevno okružuje i preti da ga utopi.

Sanja Dević je rođena 1980. godine. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, a postdiplomske magistarske studije je završila na Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju. Iza sebe ima veliki broj projekata odrađenih za klijente širom sveta u svim oblastima grafičkog dizajne. Njen izlagački rad broji deset samostalnih izložbi i preko pedeset grupnih u zemlji i inostranstvu. Trenutno radi kao docent na Fakultetu umetnosti u Nišu, na Departmanu za primenjene umetnosti.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: