Izložba slika i mini koncert Miloša Petrovića u kafe baru Dnevna soba – Ananas Magazin `
KULTURA Izložba slika i mini koncert Miloša Petrovića u kafe baru Dnevna soba

Izložba slika i mini koncert Miloša Petrovića u kafe baru Dnevna soba

Mladi i talentovani slikar i muzičar Miloš Petrović predstaviće se niškoj publici 7. decembra u kafe baru Dnevna soba, u 19 sati, izložbom Reprodukcije Pikasovih dela, kao i mini koncertom.

Posetici će ovom prilikom moći da vide Petrovićeve radove, koje je naslikao 2012. i 2013. godine, odnosno za vreme studija. Na tim slikama, koje su rađene tehnikom akril na kartonu, preovladavaju motivi Pikasovih supruga. Njegove slike rezultat su proučavanja kubizma i Pikasovih dela, iz čega je Petrović razvio svoj jedinstveni stil.

Petrović će ove večeri takođe održati i mini koncert, a specijalna gošća biće violinistkinja Jana Mitić. Kako sam ističe, ideja da istovremeno organizuje izložbu i koncert proizišla je iz njegove podjednake ljubavi i prema slikarstvu i prema muzici, kojima se bavi jednaki broj godina.

Ovo je simbioza između moje dve najveće umetničke ljubavi – muzike i slikarstva, ili još preciznije – roka i kubizma. Slikarstvo je oponašajuća umetnost dok muzika nije. Svaka slika podražava boju ili oblik (ili kombinaciju oblika) koji u prirodi već postoje. Ono je polustvaralaštvo kao i muzika. Dok zajedno čine izuzetnu kompaktnost. Kako publika ne bi cele večeri gledala „sliku bez tona“ pokušao sam da ujedinim dve vrste umetnosti koje jako volim – objašnjava Miloš Petrović za Ananas Magazin.

Ulaz je slobodan.


Miloš Petrović (1992, Niš) završio je srednju Umetničku školu u Nišu, a diplomirao je na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu. Do sada je postigao zapažene uspehe u svetu slikarstva i mode. Učestvovao je na reviji Fashion Week u Nišu (2014), na projektu prekogranične saradnje Bugarske i Srbije (tema: Izrada moden kolekcije inspirisane etno motivima Bugarske i Srbije, 2015), osvojio je drugo mesto na konkusu Savremena modna kolekcija inspirisana srpskom narodnom nošnjom (2011). Imao je izložbu slika u Beloj Palanci (2016), preko udruženja Miris zavičaja i izlagao je u okviru grupne izložbe slika u Galeriji Srbije i grupnoj izložbi modnih ilustracija u Leskovačkom kulturnom centru.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: