Izložba slika Gordane Baškot i Petra Vujoševića u Salonu 77 – Ananas Magazin `
KULTURA Izložba slika Gordane Baškot i Petra Vujoševića u Salonu 77

Izložba slika Gordane Baškot i Petra Vujoševića u Salonu 77

Izložba radova Gordane Baškot i Petra Vujoševića, pod nazivom Silk and Stone, biće otvorena 14. avgusta u Salonu 77, u 20 časova. 

Gordana Baškot diplomirala je 1985. godine na slikarskom odseku FLU u Beogradu, gde je i magistrirala. Usavršavala se na Univeritetu SUNY Olbani u Njujorku, gde je radila kao asistent na predmetu crtanja i slikanja. Do sada je imala 10 samostalnih izložbi u Beogradu, Njujorku, Olbaniju i Jerevanu, kao i veći broj kolektivnih izložbi u Evropi, Americi i Aziji.

Petar Vujošević je diplomirao i magistrirao zidno slikarstvo na FLU u Beogradu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Autor je i osnivač Beogradskog festivala mozaika. Osnovao je Festival umjetnosti Virski u Baru i Virpazaru. Projekat Via diagonalis (Kragujevac, Aleksinac, Pirot) realizovao je ove godine, kao i susret mozaičara Bugarske i Srbije. Sa još troje kolega 2001. godine osnovao je mozaičku grupu Ametist sa kojima je do 2013. godine organizovao 33 izložbe kroz sedam velikih projekata. Samostalo je izlagao 15 puta, a grupno više od 150.

Izložba će biti otvorena do 29. avgusta, a ulaz je besplatan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: