Izložba grafika Vladimira Milanovića u Oficirskom domu – Ananas Magazin `
KULTURA Izložba grafika Vladimira Milanovića u Oficirskom domu

Izložba grafika Vladimira Milanovića u Oficirskom domu

Izložba grafika Vladimira Milanovića, pod nazivom Aproprijacije, biće otvorena 16. avgusta u Oficirskom domu, sa početkom u 20 časova.

Ovu izložbu čine njegovi radovi nastali u poslednjih pet godina i stali tehnikama digitalne i sito štampe. Njegov grafički opus karakteriše specifičan postmodernistički koncept u službi ličnog promišljanja sveta i umetnosti sadanjeg doba. Vladimir Milanović referentna dela umetničkog nasleđa sukobljava sa građom iz savremenog života, fotografskog porekla. Uz pomoć digitalne tehnike i kroz sukob prošlosti i sadašnjosti ovaj umetnik nas na simboličan način upozorava na opasne puteve kojim koračamo kao civilizacija.

Vladimir Milanović je umetnik iz Beograda rođen 1979. godine. Školovao se i doktorirao na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Imao je 12 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu i učestvovao na brojnim kolektivnim uključujući i međunarodna bijenala i trijenala savremene grafike. Između ostalog dobitnik je nagrade Veliki pečat Beogradskog grafičkog kolektiva (2014), pohvale na X Međunarodnom trienalu grafike u Liježu (2015), nagrade sponzora VII trienala grafike u Sofiji (2016), druge nagrade na EX YU konkursu za grafiku u Beogradu (2016) i pohvale na bijenalu grafike u Lođu (2017). Trenutno radi na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju docenta.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: