Izložba crteža Helene Milošević u kafe galeriji Paris Art – Ananas Magazin `
KULTURA Izložba crteža Helene Milošević u kafe galeriji Paris Art

Izložba crteža Helene Milošević u kafe galeriji Paris Art

Izložba crteža kombinovanih tehnika mlade umetnice Helene Milošević biće otvorena 5. avgusta u kafe galeriji Paris Art, u 19 sati.

Helena Milošević (1998, Priština) je student FU u Nišu na odseku za grafički dizajn. Jedan je od članova i osnivača nezavisne umetničke grupe PETA128. Učestvovala je i urganizovala više izložba u Nišu, a ovo će biti njeno prvo samostalno izlaganje.

Publika će imati priliku da vidi seriju crteža portreta, pod nazivom Glava, u okviru koje je svaki crtež pojedinac okarakterisan različitom bojom, površinom i linijom, a ponekad i teksturom. Većina crteža izrađena je spontalno, tako što je autorka samo jednom ugledala lik tokom izrade crteža, kako bi ostala dosledna temi serije.

Na crtežima Helene Milošević nos postaje glavni obris kao nosilac najjačih karakternih osobina. Obično predstavljen kontrastnom bojom i dominantnim oblikom trougla. Boje na crtežima su birane u trenutku i bez mnogo premišljanja, a često bi i sama portretisana osoba birala kojom bojom želi biti pretstavljena.

Ulaz je besplatan a izložba će biti otvorena do 12. avgusta.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: