Humanitarna predstava „Heroji“ u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
KULTURA Humanitarna predstava „Heroji“ u Narodnom pozorištu

Humanitarna predstava „Heroji“ u Narodnom pozorištu

Humanitarna predstava Heroji premijerno biće izvedena 13. maja u niškom Narodnom pozorištu, sa početkom od 20 časova. Cilj ove humanitarne predstave je prikupljanje sredstava  za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Humanirano-edukativna predstava prikazuje jednu savremenu porodicu čije dete dobija rak. Predstava obuhvata sve realne probleme sa kojima se susreću porodice na putu do izlečenja njihovog deteta.

U realizaciji ovog projekta učestvovala su deca koja su se izlečila, lekari, psiholozi i medicinske sestre sa hemato-onkološkog odeljenja, kao i NURDOR (nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), kome će i biti uplaćen sav prikupljen novac od prodatih ulaznica, koji je namenjen za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Karte po ceni od 150 dinara mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta ili putem fejsbuk stranice Tim mladih Fokus Niš.

Ova predstava je deo omladinskog volonterskog projekta Daske koje životom zrače, koji realizuje neformalna grupa Tim mladih Fokus, uz podršku Resurs centra Proaktiv, u okviru programa Mladi su zakon 2016 – Ministarstvo omladine i sporta.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: