Dečiji dan i promocije na Sajmu knjiga (27. decembar) – Ananas Magazin `
KULTURA Dečiji dan i promocije na Sajmu knjiga (27. decembar)

Dečiji dan i promocije na Sajmu knjiga (27. decembar)

Posetioci 55. Sajma knjiga danas će u hali Čair moći da prisustvuju promocijama knjiga i nastupima autora za decu iz Niša i Srbije.

Program pratećih aktivnosti na Sajmu knjiga

17:00 Razgovori o časopisima Danica i Danica za mlade za 2018. godinu, savrešemon pogredu na Vuka Karadžića i poeziji govoriće: dr Goran Maksimović, profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, mr Milunka Mitić, predsednica Skupštine Društva za negovanje duhovnih vrednosti Vuk Karadžić Niš, Nemanja Jovanović, doktorant Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Dragana Jovanović, glumica Narodnog pozorišta Niš.

18:00 Promocija zbirke ilustrovanih priča Vilin-pero Drakonije koju su pisali i ilustrovali niški osnovci, a objavilo Udruženje ljubitelja fantastike Ordo Drako Niš. Učesnici će biti članovi društva i deca-autori.

19:00 Razgovor o knjizi iz Lečenje ratnih rana ekstremiteta prof. dr Zorana Golubovića, direktor Klinike za otopediju (izdavač Medicinski fakultet, Niš; 2018). Pored autora, o ovoj knjizi će govoriti i doktor medicine Predrag Stoiljković, zamenik dir. Klinike za ortopediju.


55. Sajam knjiga u Nišu trajaće do 30. decembra, a radno vreme hale Čair je od 10 do 20 časova. Kako najavljuju iz Niškog kulturnog centra, koji je organizator Sajma – posetioce i ove godine očekuje bogata ponuda knjiga, specijalni popusti, nagrade ali i svakodnevni propratni program u okviru kog će biti organizovane promocije, književni susreti i razgovori, potpisivanje knjiga i slične aktivnosti. Cena ulaznice iznosti 120 dinara, dok je za grupne posete učenika i studenata 70 dinara.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: